Galerija
"Rezultat ove suradnje su proizvodi – sladoled od jagode s dodatkom meda od metvice s pašnjaka Lonjskog polja i sladoled s okusom šumskog voće & cheesecakea – kremasti sladoled, također obogaćen medom od metvice. Oba okusa bit će dostupna od 11. lipnja 2025. u suvenirnicama Parka prirode Lonjsko polje te na odabranim prodajnim mjestima tvrtke Croccantino", najavljuje Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.
Novi okusi nose oznaku Izvorno iz Lonjskog polja, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja. Med proizvode lokalni OPG-ovi koji djeluju unutar Parka i koji su nositelji oznake Izvorno iz Lonjskog polja, a njihov rad temelji se na ekološkim i održivim principima.
Ljetni okusi
"Ova suradnja je savršen spoj prirodnih resursa, tradicionalne proizvodnje i suvremenog poslovanja. Ponosni smo što možemo zajedno predstaviti proizvod koji ne samo da oduševljava okusom, već i promovira vrijednosti očuvanja prirode i podrške lokalnoj zajednici“, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje.
Croccantino, poznat po povezivanju lokalnih priča i sastojaka u svojim sladoledima, kroz projekt Startaj Hrvatska već je predstavio sedam okusa inspiriranih Pelješcem. Ovom suradnjom prvi puta otvaraju novo poglavlje – okus kontinentalne Hrvatske, čime dodatno šire svoju misiju promicanja hrvatskih regija kroz gastronomiju.
"Metvica iz Lonjskog polja i njezin mirisan, aromatičan med, idealna su inspiracija za dva ljetna okusa koja neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija nepca. Ovi sladoledi – sorbet od jagode te šumsko voće & cheesecake, obogaćeni medom metvice – spajaju svježinu, kvalitetu i lokalni identitet. Radujemo se što ćemo ih predstaviti široj javnosti,“ poručila je Marija Antunović iz tvrtke Croccantiono.
Kupnjom sladoleda posjetitelji ne samo da uživaju u jedinstvenom okusu, već izravno podržavaju lokalne proizvođače i projekte zaštite prirodne i kulturne baštine Parka.
Lokalni sastojci
"Željeli smo stvoriti proizvod koji će istodobno promovirati okuse kontinentalne Hrvatske i Lonjskog polja te poduprijeti lokalne proizvođače. Ideja o sladoledu s medom od metvice rodila se upravo iz promišljanja kako spojiti ono najbolje iz prirode s modernim potrošačkim navikama. Veseli nas što smo u Croccantinu pronašli partnera koji razumije vrijednost lokalnog i autentičnog,“ istaknula je Arijana Jurić, savjetnica za marketing i odnose s javnošću JU Park prirode Lonjsko polje.
Sladoledi će biti dostupni u ograničenoj seriji samo tijekom ljetne sezone ili do isteka zaliha pa ako želite probati okuse Lonjskog polja, nemojte dugo čekati.
S nogometnog terena na vinski: Bivši nogometaš Dario Krešić predstavio vina iz Šarengrada u restoranu Vinkl