Broccoli Cheddar soup ili juha od cheddar sira i brokule zasitno je, gusto i vrlo kremasto jelo koje se često nalazi na tanjurima u američkim domaćinstvima. Iako nije poznato tko je napravio prvu juhu od sira i brokule, tehnika pripreme podsjeća na francusku kuhinju.

Danas se jede u cijelom svijetu, a zbog visokokaloričnih sastojaka obično se servira kao zasebno jelo – za ručak ili večeru. Vrlo se lako priprema kod kuće – od svega nekoliko sastojaka.

Juha od luka Hrana i piće Oh là là! Zavodljiva francuska juha od luka od koje se bolje...

Sastojci:
350 ml punomasnog mlijeka
200 ml pilećeg temeljca
120 grama naribanog cheddar sira
100 grama brokule
60 grama maslaca
30 grama brašna
1 luk
sol i papar po želji

Priprema:
1. Očistite luk, narežite ga na kockice i prepirjajte na maslacu dok ne omekša.

2. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Posolite i popaprite.

3. Postupno dodajte mlijeko i pileći temeljac uz stalno miješanje dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.

4. Ubacite u juhu brokulu koju ste prethodno omekšali na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

5. Kuhajte nekoliko minuta dok se brokula ne zagrije u juhi.

6. Skinite juhu s vatre pa u nju dodajte naribani sir. Miješajte dok se sir ne rastopi.

7. Poslužite s kriškom preprženog kruha. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju