Uzmite omiljene šumske gljive i pretvorite ih u deliciju bez previše kompliciranja. Kako bi bile hrskave, stavite ih u jednom sloju na zagrijano ulje i ostavite bez miješanja koju minutu.

Tek tada dodajte ljutiku, odnosno luk, a kako bi tjestenina bila puna okusa i arome, procijedite je dvije minute prije nego što omekša. Ubacite je u tavu s ostalim sastojcima, a dodajte i malo vode u kojoj se kuhala. Nedostaje li vam okusa, ubacite i češnjaka ili flambirajte umak konjakom.  

Sastojci za tjesteninu s gljivama:

4 žlice maslinova ulja
400 g miješanih šumskih gljiva
2 ljutike
400 g tjestenine
kora i sok pola limuna
2 žlice maslaca
15 dag parmezana
sol, papar
peršin
1 dl vrhnja

Priprema:

1. Zagrijte dvije žlice ulja u velikom loncu ili tavi pa dodajte dio gljiva u jednom sloju i ostavite na srednje jakoj vatri bez miješanja dok rubovi ne postanu hrskavi, oko tri minute. Protresite tavu i pirjajte povremeno miješajući oko pet minuta. Rupičastom žlicom izvadite gljive na tanjur pa posolite i ponovite postupak s ostatkom gljiva.

2. Gljive vratite u tavu, dodajte narezanu ljutiku i pirjajte miješajući oko dvije minute.

3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu tako da je procijedite dvije minute prije nego što je naznačeno na pakiranju. Prebacite je u lonac ili tavu s gljivama, ulijte 1,5 dl vode u kojoj se kuhala te vrhnje.

4. Pojačajte vatru i kuhajte dok tjestenina ne omekša, oko dvije minute.

5. Maknute lonac s vatre, dodajte limun, peršin, maslac, parmezan i papar. Poslužite.

Čudesna "mesnica" u Novom Zagrebu u kojoj i kuhara možete uzeti za doma Txogitxu - 1 Txogitxu - 5 Txogitxu - 8 +6 Txogitxu - 12

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju