• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #okusizavicaja

David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar: Aromatični ražnjići od lungića kao dukati uz glazirane šampinjone

Iako je chef David Skoko poznat po ribi, prvo jelo koje je napravio za poznati svjetski gastronomski portal bila je svinjetina, a nema do naših domaćih svinjica.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.07.2020 13:00 komentari
viber Created with Sketch.
David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7
David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7 (Foto:Nova Studio)

Galerija David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7 10 David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 11 10 Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar 10 Ražnjići od lungića s glaziranim šampinjona i salatom od matovilca i cherry rajčica 10

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

U našoj potrazi za najboljim domaćim namirnicama put nas je doveo i do Slavonije, poznate po slasnim suhomesnatim proizvodima bez kojih ne može proći ni jedno druženje u ovim krajevima. Na svojem gospodarstvu Vladimir Sesar ispričao nam je sve o uzgoju svinja i životu u prekrasnoj Slavoniji.

U Kućancima Đakovačkim, odmah pored table s nazivom ovog mjesta, nalazi se Gospodarstvo Sesar na kojemu gospodin Vlado brine o ni manje ni više nego 1100 svinja. Ove njuškate životinje kod njega u štali hrane se i piju vodu po cijele dane i kada dosegnu 120 ili 130 kilograma, idu dalje. To se često dogodi za svega tri mjeseca. ''Brzo rastu zdrave svinje'', primijetio je naš chef na zadatku David Skoko, a ponosno je činjenicu potvrdio i naš domaćin, koji se od 1996. godine bavi uzgojem svinja nastavljajući obiteljsku tradiciju.

''Sve meso naših svinja ostaje u Hrvatskoj i radimo samo za hrvatsko tržište'', rekao je Vladimir Sesar i potvrdio kako se ono može naći i na policama Lidla.

Kako to već biva u Slavoniji, uz uzgoj svinja gospodin Vlado bavi se i poljoprivredom. Jedno s drugim ide, kaže nam.

Prekrasna žitna polja Slavonije Prekrasna žitna polja Slavonije (Foto: Nova Studio)

Za svoje potrebe radi i proizvode od svinjetine koje se nismo bunili kušati. ''Kulen, kulenova seka, slanina, čvarci i kobasice. To su mi najdraži proizvodi'', otkrio nam je Vlado, a David mu nije propustio pokazati i svoj najdraži brzi recept sa svinjetinom.

''Znam da u ovim krajevima to i nije baš popularno, ali ja volim krto meso više nego masno. Moram paziti na liniju'', dodao je David Skoko. Naš domaćin ustupio mu je svoju kuhinju, a poznati chef bacio se na posao.

Odlučio je spremiti prigodne ražnjiće od lungića nalik na dukate, ali u mediteranskom bilju, uz glazirane šampinjone i finu salatu od matovilca i cherry rajčica.

RECEPT - Ražnjići od lungića s glaziranim šampinjona i salatom od matovilca i cherry rajčica

Sastojci:
800g lungić
500g gljive
250g rukola
250g domaći zreli tvrdi sir
200g cherry rajčice
svježa kadulja
svježi timijan
svježi ružmarin
sol
papar
200 ml soja umaka
50 ml meda

Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar (Foto: Nova Studio)

Priprema:
1. Narežite lungić na ploškice i stavite po tri na svaki ražnjić te ih začinite solju, paprom i uljem.

2. Gljive očistite i prerežite napola.

3. Dobro zagrijte gril tavu i malo dublju tavu za gljive. U tavu za gljive stavite malo ulja pa gljive koje posolite i popaprite. Kada gljive malo omekšaju, prelijte ih soja umakom i medom. Pomiješajte ih povremeno i dinstajte dok ne ispari tekućina i gljive postanu glazirane, sjajne.

4. Na gril tavu stavite ražnjiće, a na njih natrgani ružmarin, sitno narezanu kadulju i grančice timijana. Pecite tri minute s jedne strane i isto toliko s druge.

5. Pripremite salatu od matovilca i cherry rajčica narezanih napola, začinite je uljem i octom i na nju stavite sastrugani tvrdi domaći sir.

6. Servirajte meso i gljive te salatu sa strane i sve pokapajte preostalim umakom od gljiva. Dobar tek!

  • #okusizavicaja
  • #okusi zavičaja
  • #svinjetina
  • #domaće meso
  • #Gospodarstvo Sesar
  • #lidl
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije – sočniji nego ikad!
Jednostavan, a tako fin!
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije - sočniji nego ikad!
zabava
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom
Jedi domaće, podrži domaće

David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

U našem serijalu ''Jedi domaće, podrži domaće s Davidom Skokom'' ovoga puta idemo tamo gdje vjerojatno nikad nije i neće kročiti nijedan vampir – na OPG Balić.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Bogata salata od piletine s pečenim zeljem i dva izvrsna dressinga Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    Skoko kuha kod OPG-a Zagorec: Bogata salata s piletinom u kojoj se nespojivi sastojci ljube

  • Rosti od krumpira s lukom i dimljenom paprikom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Vinković: Jednostavno genijalni zapečeni popečci od mladog krumpira s lukom i dimljenom paprikom

  • Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close