• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #okusizavicaja

David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar: Aromatični ražnjići od lungića kao dukati uz glazirane šampinjone

Iako je chef David Skoko poznat po ribi, prvo jelo koje je napravio za poznati svjetski gastronomski portal bila je svinjetina, a nema do naših domaćih svinjica.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.07.2020 13:00 komentari
viber Created with Sketch.
David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7
David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7 (Foto:Nova Studio)

Galerija David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 7 10 David Skoko kuha na Gospodarstvu Sesar - 11 10 Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar 10 Ražnjići od lungića s glaziranim šampinjona i salatom od matovilca i cherry rajčica 10

U trendu Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura

U našoj potrazi za najboljim domaćim namirnicama put nas je doveo i do Slavonije, poznate po slasnim suhomesnatim proizvodima bez kojih ne može proći ni jedno druženje u ovim krajevima. Na svojem gospodarstvu Vladimir Sesar ispričao nam je sve o uzgoju svinja i životu u prekrasnoj Slavoniji.

U Kućancima Đakovačkim, odmah pored table s nazivom ovog mjesta, nalazi se Gospodarstvo Sesar na kojemu gospodin Vlado brine o ni manje ni više nego 1100 svinja. Ove njuškate životinje kod njega u štali hrane se i piju vodu po cijele dane i kada dosegnu 120 ili 130 kilograma, idu dalje. To se često dogodi za svega tri mjeseca. ''Brzo rastu zdrave svinje'', primijetio je naš chef na zadatku David Skoko, a ponosno je činjenicu potvrdio i naš domaćin, koji se od 1996. godine bavi uzgojem svinja nastavljajući obiteljsku tradiciju.

''Sve meso naših svinja ostaje u Hrvatskoj i radimo samo za hrvatsko tržište'', rekao je Vladimir Sesar i potvrdio kako se ono može naći i na policama Lidla.

Kako to već biva u Slavoniji, uz uzgoj svinja gospodin Vlado bavi se i poljoprivredom. Jedno s drugim ide, kaže nam.

Prekrasna žitna polja Slavonije Prekrasna žitna polja Slavonije (Foto: Nova Studio)

Za svoje potrebe radi i proizvode od svinjetine koje se nismo bunili kušati. ''Kulen, kulenova seka, slanina, čvarci i kobasice. To su mi najdraži proizvodi'', otkrio nam je Vlado, a David mu nije propustio pokazati i svoj najdraži brzi recept sa svinjetinom.

''Znam da u ovim krajevima to i nije baš popularno, ali ja volim krto meso više nego masno. Moram paziti na liniju'', dodao je David Skoko. Naš domaćin ustupio mu je svoju kuhinju, a poznati chef bacio se na posao.

Odlučio je spremiti prigodne ražnjiće od lungića nalik na dukate, ali u mediteranskom bilju, uz glazirane šampinjone i finu salatu od matovilca i cherry rajčica.

RECEPT - Ražnjići od lungića s glaziranim šampinjona i salatom od matovilca i cherry rajčica

Sastojci:
800g lungić
500g gljive
250g rukola
250g domaći zreli tvrdi sir
200g cherry rajčice
svježa kadulja
svježi timijan
svježi ružmarin
sol
papar
200 ml soja umaka
50 ml meda

Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar Vladimir Sesar i David Skoko na Gospodarstvu Sesar (Foto: Nova Studio)

Priprema:
1. Narežite lungić na ploškice i stavite po tri na svaki ražnjić te ih začinite solju, paprom i uljem.

2. Gljive očistite i prerežite napola.

3. Dobro zagrijte gril tavu i malo dublju tavu za gljive. U tavu za gljive stavite malo ulja pa gljive koje posolite i popaprite. Kada gljive malo omekšaju, prelijte ih soja umakom i medom. Pomiješajte ih povremeno i dinstajte dok ne ispari tekućina i gljive postanu glazirane, sjajne.

4. Na gril tavu stavite ražnjiće, a na njih natrgani ružmarin, sitno narezanu kadulju i grančice timijana. Pecite tri minute s jedne strane i isto toliko s druge.

5. Pripremite salatu od matovilca i cherry rajčica narezanih napola, začinite je uljem i octom i na nju stavite sastrugani tvrdi domaći sir.

6. Servirajte meso i gljive te salatu sa strane i sve pokapajte preostalim umakom od gljiva. Dobar tek!

  • #okusizavicaja
  • #okusi zavičaja
  • #svinjetina
  • #domaće meso
  • #Gospodarstvo Sesar
  • #lidl
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe nedavno se vratio iz Njemačke
velika tragedija
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe vratio se iz Njemačke: "Imali su četvero djece, kupio im je namještaj i evo..."
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
show
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
tech
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Prekid utakmice u Puli: Sudac pozvao igrače u svlačionicu
Čeka se novi termin
Utakmica u Puli prekinuta zbog magle, neće se više igrati!
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Recept za šubare ili ruske kape s kokosom i čokoladom
FINI I SOČNI
Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
sve
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom
Jedi domaće, podrži domaće

David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

U našem serijalu ''Jedi domaće, podrži domaće s Davidom Skokom'' ovoga puta idemo tamo gdje vjerojatno nikad nije i neće kročiti nijedan vampir – na OPG Balić.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Bogata salata od piletine s pečenim zeljem i dva izvrsna dressinga Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    Skoko kuha kod OPG-a Zagorec: Bogata salata s piletinom u kojoj se nespojivi sastojci ljube

  • Rosti od krumpira s lukom i dimljenom paprikom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Vinković: Jednostavno genijalni zapečeni popečci od mladog krumpira s lukom i dimljenom paprikom

  • Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close