• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Christian Kuchler: Švicarski chef koji bi mogao napraviti dar mar na Lošinju

Pozicioniranje lošinjskog restorana Alfred Keller na gurmanskoj karti Europe vizija je mladog švicarskog chefa Christiana Kuchlera s dvije Michelinove zvjezdice...

Nika Borovac 19.05.2021 09:35 komentari
viber Created with Sketch.
Lošinj Hotels and Villas - 5
Lošinj Hotels and Villas - 5 (Foto:Losinj Hotels and Villas)

Galerija Boutique Hotel Alhambra 5 Romb s ukiseljenim koromačem, koromačem sa žara i umakom od koromača i kulena s narančom, motrom i divljim komoračem 5 Peter Schoch, Christian Kuchler i Michael Gollenz 5 Ragu od banane s creme brulleom, crumbleom, bijelim ganacheom i sladoledom od sezama 5

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja

Smješten u slikovitoj uvali Čikat, Boutique Hotel Alhambra koji neumorno puni top-liste najboljih europskih hotela, ponosno je predstavio gostujućega chefa Christiana Kuchlera, čiju vještinu potvrđuju brojna priznanja, uključujući i dvije Michelinove zvjezdice te čak 18 Gault&Millau kulinarskih kapica. O Kuchlerovom restoranu Taverne zum Schäfli u švicarskom gradu Wigoltingenu gastrokritičari ne doziraju oduševljenje.

Intezitet. Harmonija. Kao i razrađenost najfinijih sastojaka u cjelinu iznimne dubine, samo su neki od komentara na kuhinju mladog chefa za koju je topla, ali elegantna obiteljska drvena kuća stara tristotinjak godina izvrsna kulisa. Superlative na stranu, Taverne zum Schäfli nije pretenciozan restoran.

„Obiteljski smo restoran i radimo s vrlo malim timom. Kod nas je sve pristupačno i važno nam je da se gosti osjećaju jako ugodno, kao kod kuće“, kaže Christian Kuchler.

Christian Kuchler Christian Kuchler (Foto: Lošinj Hotels and Villas)

Tijekom svoje karijere chef Kuchler radio je u restoranima diljem Europe, uključujući i pariški restoran Plaza Athénée s tri Michelinove zvjezdice.

„To iskustvo stjecao sam u Parizu kao 20-godišnjak. Disciplina, naporan rad i fokus na kvaliteti proizvoda su naglasci koji su me u tom razdoblju najviše oblikovali“, prisjetio se chef.

Kuchlerovo iskustvo i znanje utkano u novi gastro koncept vrhunskog lošinjskog hotelskog restorana Alfred Keller trebao bi podići postojeći koncept na još višu razinu. U okviru glamuroznog programa Spring Rendezvous gala večera pod zvijezdama na terasi a la carte restorana Alfred Keller te Mystery Dinner na tajnoj lokaciji najavljuju novo poglavlje lošinjske gastronomije.

Poziv za dolazak na Lošinj chefu je stigao od člana Uprave kompanije Jadranka turizam Petera Schocha, koji je u Hrvatsku došao s više od 30 godina iskustva rada u svjetskim hotelskim lancima kako bi unaprijedio luksuznu ponudu brenda Lošinj Hotels & Villas. Kako kaže chef, u Mali Lošinj, uvalu Čikat i Alhambru zaljubio se na prvi pogled - i zasukao rukave.

„Odgovoran sam za kreiranje potpuno novog kulinarskog koncepta u Boutique Hotelu Alhambra. Zajedno sa chefom iz moje kuhinje Michaelom Gollenzom potpuno sam preradio kulinarsku ponudu - od doručka do deserta. Moj cilj je da restoran Alfred Keller postane vodeće okupljalište ljubitelja gurmanske hrane u Europi. Novi jelovnik donosi tasting menu koji se mijenja na dnevnoj bazi kako bismo bili sigurni da gosti koji borave u Boutique Hotela Alhambra neće imati dva puta isto jelo na meniju. Jednako tako, u Alhambri će se moći kušati i jela s potpisom iz mog restorana "Taverne zum Schäfli", kaže Kuchler, koji se još kao dječak upoznao s kulinarskom kreacijom, ali i marljivošću bez koje nema čarolije na tanjuru.

„Kao mali dječak sam pomagao ocu u kuhinji, bilo da sam prao suđe ili obrađivao povrće, jednostavno sam volio biti u kuhinji. Poštujem svakog chefa koji voli svoj posao, razvija vlastiti smjer i kreira hranu s potpisom, ali nemam nekog idola kojega bih htio oponašati. Za mene je i najjednostavnije kuhanje inspiracija, ako je okus dobar. Primjerice, jako sam ponosan na kombinaciju jakobovih kapica s ananasom i lješnjakom, jer smo u tom jelu savršeno uskladili tradiciju i moderno“, napominje Kuchler koji svoj stil kuhanja opisuje kao klasičan francuski (zbog čega ne može zamisliti kuhinju bez maslaca i limete). Upitali smo chefa i po čemu se razlikuju hrvatske navike za stolom od švicarskih te što misli o našim jelima.

„Gurmanske navike Hrvata su više usmjerene na obitelj, vole jesti za velikim stolom, smijati se i uživati. Švicarci su konzervativniji, što ne znači da manje uživaju. Ali rade to na drugačiji način. Što se tiče hrvatskih jela, moj favorit je peka u svim oblicima, kao i piletina ili janjetina. Volim kad se okusi različitih sastojaka spoje u jednoj posudi i moram reći da do sada nisam naišao na jelo koje mi se nije svidjelo“, otkriva chef kojeg nabolje možete upoznati kroz slagalice užitka njegovih tanjura.  

  • #gdje sjesti
  • #Christian Kuchler
  • #Alhambra
  • #mali lošinj
  • #Čikat
  • #alfred keller
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pileće mesne okruglice iz pećnice: Sočne, meke i prelivene božanstvenim umakom
Za 40 minuta
Pileće mesne okruglice iz pećnice: Sočne, meke i prelivene božanstvenim umakom
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Kako napraviti najbolji prženi luk?
Lagani, hrskavi i vrući
Iznenađujući sastojak za savršene kolutiće prženog luka koji nisu "puni ulja"
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealan je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Otkriveni rezultati DNK analize žene koja tvrdi da je Madeleine McCann
Progonila roditelje
Nastavak suđenja ženi koja tvrdi da je Madeleine McCann, policajac o DNK analizi: "Imamo nedvojbene dokaze"
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Stalno vam je hladno? Možda ne unosite dovoljno ovih 5 vitamina i minerala | Kreni zdravo!
Možete ih nadoknaditi prehranom
Stalno vam je hladno? Možda ne unosite dovoljno ovih 5 vitamina i minerala
zabava
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
sport
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Strašno
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
Breakup bob: Novi trend koji će se svidjeti mnogim ženama
Breakup bob
Jeste li znali da je ovo najčešća frizura nakon prekida veze? Mnogima će se svidjeti ovaj trend
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Plantea - 12
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

Plantea je zanimljiv hibrid koji spaja pržionicu specialty kave, kafić s posebnim kavama, čajevima i koktelima te vegetarijansku pizzeriju u istom prostoru na tri etaže i 436 kvadrata. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

  • Vrata Bilogore Hrana i piće
    Vrata Bilogore

    Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close