• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Brudet od hobotnice sa slanutkom: Recept poznatog glazbenika za poslasticu koju obožavaju njegovi prijatelji i obitelj

Brudet od hobotnice sa slanutkom jelo je koje će se i ove godine u vrijeme adventa zasigurno naći na obiteljskom stolu poznatog hrvatskog glazbenika.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 10.11.2022 11:46 komentari
viber Created with Sketch.
Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 3
Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 3 (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 18 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 17 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 13

U trendu Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Migingo A gdje je kladionica!? 4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?

Restoransko iskustvo od 25 godina i strast prema hrani dovoljan su razlog da isprobate ovaj recept Petra Graše. Iako će mnogima na spomen fritula odmah na pamet pasti baš ovaj hrvatski glazbenik, Grašo nas može inspirirati za pripremu jela koje se može naći i na svakodnevnom i na svečanom jelovniku.
Ovih blagdana sigurno ćemo isprobati njegov recept za ovaj jednostavni brudet.

''Hobotnica na brudet sa slanutkom 'poslastica' je koju moja obitelj i prijatelji vole'', rekao je Petar Grašo, a njegovim odabirom nije se baš iznenadio Podravkin chef Mišel Tokić, koji je prema njegovu receptu i skuhao to jelo.

Glazbenik Petar Grašo u 25 godina rada obiteljskog restorana naučio je sve što se u kuhinji naučiti može, od rezanja luka i pripremanja jela do čišćenja poslije kuhanja.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 11 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Njegova je strast uz glazbu i gastronomija, a kada se u jednome trenutku 2006. nakon 10 godina karijere zasitio koncerata, napravio je malu pauzu i okrenuo se svojoj drugoj strasti.

''Imao sam tada 30 godina, tisuće koncerata iza sebe. U toj pauzi vrlo sam malo svirao, a prošao cijeli svijet na gastronomski način, išao sam na razne seminare i upoznao različite ljude u kulinarstvu i to je bilo divno iskustvo'', dodao je Grašo.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U Grašin brudet od hobotnice sa slanutkom chef Mišel Tokić dodao je Vegetu Natur za brudet, dodatak jelima s povrćem i mješavinom začina specijalno za brudet, koji je s Podravkom razvijao upravo Petar Grašo.

''Izuzetno sam sretan što sam imao priliku sudjelovati u kreiranju začina takvog tipa. Cijela ekipa Podravke, uz mene, stvarno smo imali dosta posla i entuzijazma da u ovu vrećicu stavimo sve što treba nekome tko želi brudet napraviti brzo, a dobiti sve te prepoznatljive okuse'', objasnio je Grašo, pravi znalac dalmatinske kuhinje koji je s Podravkom kreirao još dva dodatka jelima s povrćem i mješavinom začina – Vegetu Natur za dalmatinsku pašticadu i Vegetu Natur za rižoto s plodovima mora.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 8 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ipak, priznaje da mu je najdraže jelo, ono koje mu je u srcu, pizza.

''Sad bi ljudi mislili, s obzirom na to da sam imao restoran, da ću navoditi neka jako egzotična jela, ali ne. Dobra feta pršuta, sira, vina, dobra rajčica s krupnom soli i malo maslinovog ulja – to su za mene male svečanosti'', priznao je Grašo.

A ovim svečanim ručkom koji su spremili u emisiji ''Kuhamo s Podravkom '' bio bi, kaže, zadovoljan i Zoran Grašo, Petrov otac. Isprobajte ga i vi spremiti po Grašinu receptu, koji vam donosimo u nastavku.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 9 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 9 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - BRUDET OD HOBOTNICE SA SLANUTKOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1,2 kg hobotnice
  • 70 ml maslinova ulja
  • 200 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 390 g Podravka sjeckane rajčice
  • 1 Vegeta Natur za brudet (30 g)
  • 230 g Podravka konzerviranog Slanutka
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Za palentu:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica Vegeta Maestro Morske soli
  • 300 g Zlato polje Palente

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:

  1. Hobotnicu stavite kuhati u kipuću vodu tako da je voda prekrije i kuhajte je dok ne omekša (oko sat vremena).
  2. Kuhanu hobotnicu izvadite, narežite na krupnije komade.
  3. U širokoj i dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani luk. Popecite ga, dodajte sitno nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu i Vegeta Natur za brudet. Pirjajte oko 10 minuta, dodajte hobotnicu, ocijeđeni slanutak i vino te nastavite pirjati dok ne dobijete umak.
  4. Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite toplo s palentom.
  5. Za palentu u 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslinovo ulje i uspite palentu.
  6. Dobro promiješajte i na umjerenoj vatri kuhajte dvije minute.
  7. Kada se zgusne, izlijte u posudu pa narežite na komade.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 7 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Da se hobotnica prije skuha i da ne bude žilava, prethodno je zamrznite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #brudet
  • #hobotnica<
  • #slanutak
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Zdravo i fino
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Vidi se iz svemira
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Oglas
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Zimska čarolija
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Tjedni jelovnik jela za zimu od 24.11. do 30.11.2025.
Tjedni jelovnik
Ova fina jela na žlicu baš dobro griju! Izdvojili smo 7 recepata koje ćemo kuhati ovog tjedna

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Srbija: Tragičan kraj potrage za nestalom Anom
KRAJ POTRAGE
Pronađena nestala Ana: Tijela su tri dana bila u automobilu
Thompson poručio Tomaševiću: "Pozivam ga na razum, inače ćemo povući puno radikalnije poteze"
"neće mu se svidjeti"
Thompson sazvao izvanrednu presicu i zaprijetio Tomaševiću: "U protivnom ćemo povući puno radikalnije poteze"
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
Sreća u domu Mile i Ivane Kekin
''odmah sam znala!''
Sreća u domu Kekinovih! Predivnim videom naša političarka otkrila vijest
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
Nevjerojatno otkriće
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
Kakav potez...
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
Nove glasine
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
sport
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Dobio što je tražio
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
počivao u miru
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Pogledajte golove
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
tv
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
MasterChef: Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
ODUŠEVILA!
Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
MasterChef: Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
TENZIJE
Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
putovanja
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Promjena na vrhu: Ime Mia više nije najpopularniji odabir za djevojčice
NIŠTA NIJE KONAČNO
Nakon nekoliko godina promijenilo se najpopularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj. Koje vam je ljepše?
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Pečeni losos i pire od slanutka
Pokrovitelj Podravka

Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede

Slasni zapečeni losos poslužen sa supernamirnicom- slanutkom, oduševit će i najveće skeptike. Okupite cijelu družinu za stolom i počastite ih tradicionalnom večerom s laganim zaokretom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Purica na podravski: Božićna gozba kakvu bi pripremili legendarni Gruntovčani - 25 Hrana i piće
    Podravka donosi

    Sunčece ti presvetlo! Recept za puricu po guštu likova iz hrvatske legendarne serije

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Pečeni losos i pire od slanutka Hrana i piće
    Pokrovitelj Podravka

    Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close