• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Brudet od hobotnice sa slanutkom: Recept poznatog glazbenika za poslasticu koju obožavaju njegovi prijatelji i obitelj

Brudet od hobotnice sa slanutkom jelo je koje će se i ove godine u vrijeme adventa zasigurno naći na obiteljskom stolu poznatog hrvatskog glazbenika.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 10.11.2022 11:46 komentari
viber Created with Sketch.
Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 3
Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 3 (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 18 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 17 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 13 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 13

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

Restoransko iskustvo od 25 godina i strast prema hrani dovoljan su razlog da isprobate ovaj recept Petra Graše. Iako će mnogima na spomen fritula odmah na pamet pasti baš ovaj hrvatski glazbenik, Grašo nas može inspirirati za pripremu jela koje se može naći i na svakodnevnom i na svečanom jelovniku.
Ovih blagdana sigurno ćemo isprobati njegov recept za ovaj jednostavni brudet.

''Hobotnica na brudet sa slanutkom 'poslastica' je koju moja obitelj i prijatelji vole'', rekao je Petar Grašo, a njegovim odabirom nije se baš iznenadio Podravkin chef Mišel Tokić, koji je prema njegovu receptu i skuhao to jelo.

Glazbenik Petar Grašo u 25 godina rada obiteljskog restorana naučio je sve što se u kuhinji naučiti može, od rezanja luka i pripremanja jela do čišćenja poslije kuhanja.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 11 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Njegova je strast uz glazbu i gastronomija, a kada se u jednome trenutku 2006. nakon 10 godina karijere zasitio koncerata, napravio je malu pauzu i okrenuo se svojoj drugoj strasti.

''Imao sam tada 30 godina, tisuće koncerata iza sebe. U toj pauzi vrlo sam malo svirao, a prošao cijeli svijet na gastronomski način, išao sam na razne seminare i upoznao različite ljude u kulinarstvu i to je bilo divno iskustvo'', dodao je Grašo.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U Grašin brudet od hobotnice sa slanutkom chef Mišel Tokić dodao je Vegetu Natur za brudet, dodatak jelima s povrćem i mješavinom začina specijalno za brudet, koji je s Podravkom razvijao upravo Petar Grašo.

''Izuzetno sam sretan što sam imao priliku sudjelovati u kreiranju začina takvog tipa. Cijela ekipa Podravke, uz mene, stvarno smo imali dosta posla i entuzijazma da u ovu vrećicu stavimo sve što treba nekome tko želi brudet napraviti brzo, a dobiti sve te prepoznatljive okuse'', objasnio je Grašo, pravi znalac dalmatinske kuhinje koji je s Podravkom kreirao još dva dodatka jelima s povrćem i mješavinom začina – Vegetu Natur za dalmatinsku pašticadu i Vegetu Natur za rižoto s plodovima mora.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 8 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ipak, priznaje da mu je najdraže jelo, ono koje mu je u srcu, pizza.

''Sad bi ljudi mislili, s obzirom na to da sam imao restoran, da ću navoditi neka jako egzotična jela, ali ne. Dobra feta pršuta, sira, vina, dobra rajčica s krupnom soli i malo maslinovog ulja – to su za mene male svečanosti'', priznao je Grašo.

A ovim svečanim ručkom koji su spremili u emisiji ''Kuhamo s Podravkom '' bio bi, kaže, zadovoljan i Zoran Grašo, Petrov otac. Isprobajte ga i vi spremiti po Grašinu receptu, koji vam donosimo u nastavku.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 9 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 9 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - BRUDET OD HOBOTNICE SA SLANUTKOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1,2 kg hobotnice
  • 70 ml maslinova ulja
  • 200 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 390 g Podravka sjeckane rajčice
  • 1 Vegeta Natur za brudet (30 g)
  • 230 g Podravka konzerviranog Slanutka
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Za palentu:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica Vegeta Maestro Morske soli
  • 300 g Zlato polje Palente

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:

  1. Hobotnicu stavite kuhati u kipuću vodu tako da je voda prekrije i kuhajte je dok ne omekša (oko sat vremena).
  2. Kuhanu hobotnicu izvadite, narežite na krupnije komade.
  3. U širokoj i dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani luk. Popecite ga, dodajte sitno nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu i Vegeta Natur za brudet. Pirjajte oko 10 minuta, dodajte hobotnicu, ocijeđeni slanutak i vino te nastavite pirjati dok ne dobijete umak.
  4. Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite toplo s palentom.
  5. Za palentu u 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslinovo ulje i uspite palentu.
  6. Dobro promiješajte i na umjerenoj vatri kuhajte dvije minute.
  7. Kada se zgusne, izlijte u posudu pa narežite na komade.

Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 7 Petar Grašo: Brudet od hobotnice sa slanutkom - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Da se hobotnica prije skuha i da ne bude žilava, prethodno je zamrznite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #brudet
  • #hobotnica<
  • #slanutak
  • #podravka
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Nisu uvijek ginekološke prirode
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
zabava
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Pečeni losos i pire od slanutka
Pokrovitelj Podravka

Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede

Slasni zapečeni losos poslužen sa supernamirnicom- slanutkom, oduševit će i najveće skeptike. Okupite cijelu družinu za stolom i počastite ih tradicionalnom večerom s laganim zaokretom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Purica na podravski: Božićna gozba kakvu bi pripremili legendarni Gruntovčani - 25 Hrana i piće
    Podravka donosi

    Sunčece ti presvetlo! Recept za puricu po guštu likova iz hrvatske legendarne serije

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Pečeni losos i pire od slanutka Hrana i piće
    Pokrovitelj Podravka

    Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close