Okupite cijelo društvo i napravite zanimljivu večeru u kojoj će uživati bez grižnje savjesti. U tom toplom krugu ljudi koje volite ove ćete godine stvarati nove uspomene uživajući u zajedničkom druženju za stolom, koji postaje središnje mjesto svakog doma.
Losos bi ove godine na tanjuru uz malo kreativnosti i hrabrosti mogao poprimiti sasvim novo ruho i u kombinaciji s tako jednostavnim, a toliko sočnim pireom od slanutka iznenaditi cijelu obitelj. Uz Vegetu Original i Vegeta Maestro začine, koji su upotpunili okus pirea, losos u marinadi od Podravka senfa u trenu će oduševiti i velike i male. Kako pripremiti gozbu od koje će cijeli dom biti ispunjen neodoljivim mirisima, pogledajte u našem videu.
Pečeni losos i pire od slanutka (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
RECEPT: Losos poslužen s pireom od slanutka
SASTOJCI:
- 500 g lososa
ZA MARINADU:
- 1 žličica Vegeta Maestro šarenog papra u zrnu
- 1 žličica Vegeta Maestro morske soli
- 2 žličice limunova soka
- 1 žlica Podravka senfa
- 2 žlice maslinova ulja
ZA PIRE OD SLANUTKA:
- 240 g Podravka slanutka
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žličica Vegete Original
- 1 žlica Vegeta Natur paste luk
- ½ žlice Vegeta Natur paste češnjak
- ½ žličice Vegeta Maestro crnog papra
- Žličica Vegeta Maestro morske soli
- 1 žlica maslaca
PRIPREMA:
- Prije pripreme losos dobro očistite od kostiju i osušite, papirnatim ubrusom možete pokupiti višak vode. Premažite ga tankim slojem Podravka senfa, dodajte sol, šareni papar u zrnu i limunov sok. Za mariniranje odložite ribu u dublju posudu pa je prelijte maslinovim uljem i ostavite 30 minuta u hladnjaku kako bi se marinada upila.
- Dok se losos marinira, pripremite pire od slanutka. Podravka slanutak stavite u multipraktik pa dodajte ostale sastojke i započnite s pripremom. Kako bi vam pire bio što kremastiji, po potrebi možete dodati i malo vode, ali i maslaca te maslinova ulja.
- Nakon pola sata mariniranja lagano nauljite tavu i ostavite je da se dobro zagrije kako biste izbjegli da se riba za nju zalijepi. Pecite losos sa svake strane otprilike 4 minute. Pečeni losos poslužite uz pire od slanutka te tanjur dodatno ukrasite maslinovim uljem po želji. Uživajte u blagdanskoj čaroliji i dobar tek!
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.