Okupite cijelo društvo i napravite zanimljivu večeru u kojoj će uživati bez grižnje savjesti. U tom toplom krugu ljudi koje volite ove ćete godine stvarati nove uspomene uživajući u zajedničkom druženju za stolom, koji postaje središnje mjesto svakog doma. 

Losos bi ove godine na tanjuru uz malo kreativnosti i hrabrosti mogao poprimiti sasvim novo ruho i u kombinaciji s tako jednostavnim, a toliko sočnim pireom od slanutka iznenaditi cijelu obitelj. Uz Vegetu Original i Vegeta Maestro začine, koji su upotpunili okus pirea, losos u marinadi od Podravka senfa u trenu će oduševiti i velike i male. Kako pripremiti gozbu od koje će cijeli dom biti ispunjen neodoljivim mirisima, pogledajte u našem videu.

Pečeni losos i pire od slanutka Pečeni losos i pire od slanutka (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT: Losos poslužen s pireom od slanutka

SASTOJCI:

  • 500 g lososa 


ZA MARINADU:

ZA PIRE OD SLANUTKA:

PRIPREMA: 

  1. Prije pripreme losos dobro očistite od kostiju i osušite, papirnatim ubrusom možete pokupiti višak vode. Premažite ga tankim slojem Podravka senfa, dodajte sol, šareni papar u zrnu i limunov sok. Za mariniranje odložite ribu u dublju posudu pa je prelijte maslinovim uljem i ostavite 30 minuta u hladnjaku kako bi se marinada upila.
  2. Dok se losos marinira, pripremite pire od slanutka. Podravka slanutak stavite u multipraktik pa dodajte ostale sastojke i započnite s pripremom. Kako bi vam pire bio što kremastiji, po potrebi možete dodati i malo vode, ali i maslaca te maslinova ulja.
  3. Nakon pola sata mariniranja lagano nauljite tavu i ostavite je da se dobro zagrije kako biste izbjegli da se riba za nju zalijepi. Pecite losos sa svake strane otprilike 4 minute. Pečeni losos poslužite uz pire od slanutka te tanjur dodatno ukrasite maslinovim uljem po želji. Uživajte u blagdanskoj čaroliji i dobar tek!
     

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju