Proteinske pločice možete napraviti i kod kuće od svega par sastojaka. Maslac od kikirikija i zobene pahuljice odlični su izvori bjelančevina koje se dobro sljubljuju s čokoladom.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za koji vam nije potreban mikser ni pećnica.
Sastojci:
100 grama zobenih pahuljica smljevenih u brašno
60 grama maslaca od kikirikija
1-2 žlice meda, javorovog sirupa ili agave sirupa
50 grama čokolade
Priprema:
1. U blenderu, sjeckalici ili u mlincu sameljite zobene pahuljice u brašno.
2. Dobiveno brašno pomiješajte s maslacem od kikirikija i medom dok ne dobijete jednoličnu i pomalo ljepljivu smjesu.
3. Dobivenu smjesu razvucite u pravokutnik debljine oko jednog centimetra te ga stavite na hlađenje u hladnjak na oko sat vremena.
4. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa ju premažite preko energetske pločice. Vratite u hladnjak da se sve zajedno stisne.
5. Narežite na manje komade i poslužite. Dobar tek!