Ljubitelji ste cheesecakea, ali ne smijete ili ne želite jesti sir? Nema problema.

Donosimo vam recept za veganski "tortu od sira" koja kao alternativu koristi indijske oraščiće. Riječ je o orašastom voću punom proteina koje izvrsno zasićuje

Sastojci za podlogu cheesecakea:

  • 100 grama badema
  • 100 grama oraha
  • 175 grama mekih datulja bez koštica
  • ¼ žlice soli

Sastojci za kremu cheesecakea:

  • 450 grama indijskih oraščića
  • 200 ml vrhnja od kokosa
  • 100 ml javorova sirupa
  • 70 ml kokosova ulja (rastopljenog)
  • 2 limete
  • 1 limun
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema veganskog cheesecakea:

  1. Indijske oraščiće namočite u vodi večer prije pripreme torte, ili barem nekoliko sati ranije kako bi omekšali.
  2. Ako nemate vremena za dugo namakanje, indijske oraščiće možete preliti i s vrućom vodom te ih tako pustiti oko sat vremena.
  3. U sjeckalici ili blenderu napravite podlogu za tortu od badema, oraha, mekih datulja i soli. Ljepljivu smjesu prstima utisnite u manji kalup za torte i stavite u hladnjak.
  4. Nadjev napravite u blenderu od omekšalih indijskih oraščića koje ste procijedili od vode, kokosova vrhnja, javorova sirupa, rastopljenog kokosova ulja, soka dvije limete, soka jednog limuna i ekstrakta vanilije.
  5. Miksajte smjesu sve dok ne postane glatka. Ako je smjesa prekisela, dodajte još malo javorova sirupa.
  6. Ovako pripremljenu smjesu prelijte preko podloge. Tortu stavite u hladnjak na pet do šest sati prije posluživanja. Dobar tek!

Recept za finu majonezu bez ijednog jaja koja će biti gotova za manje od 10 minuta Veganska majoneza - 3 Veganska majoneza - 6 Veganska majoneza - 2 +4 Veganska majoneza - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju