Ljeto je idealno za guštanje u laganim i jednostavnim jelima s tikvicama, a dodate li im tjesteninu, pokoju rajčicu i mirisnog mediteranskog bilja dobit ćete fini ručak za manje od pola sata.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci za tjesteninu s tikvicama

450 g tjestenine
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 srednje tikvice
150 g minirajčica
4 češnja češnjaka
1/2 žličice chillija u pahuljicama
2 do 3 grančice svježeg timijana
2 žlice maslaca
1 šalica naribanog parmezana
1 šalica svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
sol, papar

Priprema:

1. Zagrijte veliki lonac posoljene vode i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Prije nego je procijedite, sačuvajte oko šalicu vode u kojoj se kuhala.

2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje zatim dodajte nasjeckane tikvice, minirajčice, češnjak, chilli, majčinu dušicu, sol i papar. Pirjajte, povremeno miješajući oko 5 minuta.

3. Lagano zgnječite dio povrća kako biste dobili grubi umak. Dodajte 1/2 šalice vode od tjestenine. Kad umak zakuha, umiješajte skuhanu tjesteninu, maslac i parmezan. Po potrebi dodajte još vode za tjesteninu. Maknite s vatre, dodajte svježi bosiljak i poslužite!