Veganske palačinke ne sadrže jaja, ali unatoč tome obiluju bjelančevinama. Zobene pahuljice su, naime, dobar izvor proteina, a pogotovo u kombinaciji s biljnim mlijekom od soje. Sočnost i slatkoću im daju zrele banane.

Donosimo vam najlakši recept za američki tip palačinki bez jaja i glutena, koje će biti gotove začas.

Sastojci:
120 ml sojina mlijeka
50 grama zobenih pahuljica
1 zrela banana

Priprema:

1. U blenderu ili štapnim mikserom sameljite zobene pahuljice u brašno.

2. Brašno od zobi pomiješajte s mlijekom i zrelom bananom dok ne dobijete smjesu nalik na palačinke.

Što je banana zrelija, to će palačinke biti slađe i ukusnije.

3. Na vrućoj tavi ispecite palačinke na uobičajeni način, a poslužiti ih možete s voćem po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju