Češka glumica, model te lifestyle i gastroblogerica Barbora Mottlová pokazala nam je kako napraviti jednostavno jelo koje je nemoguće ne voljeti – špagete iz jedne posude. S obzirom na to da je danas užurbani život postao naša svakodnevica, ovo će jelo, kaže Barbora, posebno voljeti mame, ali i svi oni kojima nedostaje pokoji sat više u danu.
Ako tražite brzo, jednostavno i ukusno jelo nakon kojeg nećete puno vremena provesti čisteći kuhinju, ovi špageti ispunit će sva očekivanja. ''Ovo jelo idealno je i za mene kad kasno dođem iz kazališta i jako sam gladna. Gotovo je u svega 15-ak minuta i vrlo je ukusno'', ističe Barbora, kojoj je Podravkin gastropromotor i naš poznati chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'' ovog puta u cijelosti prepustio kuhinju.
Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 10
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Posebna čar u pripremi ovog jela svakako su sve namirnice u istoj posudi, kaže Barbora: ''Najviše vremena izgubit ćete na sjeckanje, pa je najbolje da time započnete pripremu. Za poseban okus zadužen je češnjak, a mi ga u Češkoj obožavamo.''
Upravo su začini ono što će ovo jednostavno jelo učiniti posebnim. Zbog toga je Barbora u posudu sa špagetima dodala i žlicu Podravkine Vegete Natur, koja je svoju popularnost zbog iznimne kvalitete i okusa koji daje jelima stekla i izvan granica Hrvatske. Proizvodi Podravke, koja ove godine slavi 75 godina poslovanja, postali su sastavni dio recepata i neizostavan sastojak u različitim kuhinjama diljem svijeta.
Barbora je svoj omiljeni recept servirala uz pomoć chefa Mišela Tokića, a odobrila ga je i voditeljica Tatjana Jurić.
Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
RECEPT - ŠPAGETI IZ JEDNE POSUDE
(za 2 osobe)
Sastojci:
- 1 Podravka Povrtna kocka
- 250 g Zlato polje Špageta s jajima no5
- 500 ml Podravka Passate
- 1 manji luk
- 1 tikvica
- 3 češnja češnjaka
- 8-10 sušenih rajčica
- 1 žličica Vegete Natur
- naribani parmezan
- svježi bosiljak
Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:
- Za pripremu temeljca u 400 ml kipuće vode stavite jednu povrtnu kocku i otopite je.
- Špagete stavite u širu posudu s višim rubom, dodajte nasjeckani luk, zatim narezane tikvice, prelijte Passatom, dodajte nasjeckani češnjak i zalijte temeljcem.
- Poklopite i lagano kuhajte 10-ak minuta da špageti postanu al dente.
- Dodajte Vegetu Natur, promiješajte, rasporedite narezane sušene rajčice, poklopite i i ostavite da odstoji oko 5 minuta.
- Promiješajte i ostavite da odstoji oko 5 minuta.
- Promiješajte.
- Gotovo jelo u tanjuru pospite naribanim sirom i ukrasite svježim bosiljkom.
Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Savjet: Umjesto sira, za vegetarijance koristite dimljeni tofu.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.