Češka glumica, model te lifestyle i gastroblogerica Barbora Mottlová pokazala nam je kako napraviti jednostavno jelo koje je nemoguće ne voljeti – špagete iz jedne posude. S obzirom na to da je danas užurbani život postao naša svakodnevica, ovo će jelo, kaže Barbora, posebno voljeti mame, ali i svi oni kojima nedostaje pokoji sat više u danu.

Ako tražite brzo, jednostavno i ukusno jelo nakon kojeg nećete puno vremena provesti čisteći kuhinju, ovi špageti ispunit će sva očekivanja. ''Ovo jelo idealno je i za mene kad kasno dođem iz kazališta i jako sam gladna. Gotovo je u svega 15-ak minuta i vrlo je ukusno'', ističe Barbora, kojoj je Podravkin gastropromotor i naš poznati chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'' ovog puta u cijelosti prepustio kuhinju.

Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 10 Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Posebna čar u pripremi ovog jela svakako su sve namirnice u istoj posudi, kaže Barbora: ''Najviše vremena izgubit ćete na sjeckanje, pa je najbolje da time započnete pripremu. Za poseban okus zadužen je češnjak, a mi ga u Češkoj obožavamo.''

Upravo su začini ono što će ovo jednostavno jelo učiniti posebnim. Zbog toga je Barbora u posudu sa špagetima dodala i žlicu Podravkine Vegete Natur, koja je svoju popularnost zbog iznimne kvalitete i okusa koji daje jelima stekla i izvan granica Hrvatske. Proizvodi Podravke, koja ove godine slavi 75 godina poslovanja, postali su sastavni dio recepata i neizostavan sastojak u različitim kuhinjama diljem svijeta.
Barbora je svoj omiljeni recept servirala uz pomoć chefa Mišela Tokića, a odobrila ga je i voditeljica Tatjana Jurić.

Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 3 Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - ŠPAGETI IZ JEDNE POSUDE
(za 2 osobe)

Sastojci:

Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 4 Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Za pripremu temeljca u 400 ml kipuće vode stavite jednu povrtnu kocku i otopite je.
  2. Špagete stavite u širu posudu s višim rubom, dodajte nasjeckani luk, zatim narezane tikvice, prelijte Passatom, dodajte nasjeckani češnjak i zalijte temeljcem.
  3. Poklopite i lagano kuhajte 10-ak minuta da špageti postanu al dente.
  4. Dodajte Vegetu Natur, promiješajte, rasporedite narezane sušene rajčice, poklopite i i ostavite da odstoji oko 5 minuta.
  5. Promiješajte i ostavite da odstoji oko 5 minuta.
  6. Promiješajte.
  7. Gotovo jelo u tanjuru pospite naribanim sirom i ukrasite svježim bosiljkom.

  Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 6 Barbora Mottlová: Špageti iz jedne posude - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Umjesto sira, za vegetarijance koristite dimljeni tofu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju