Kava obiluje polifenolima koji imaju antioksidacijsko djelovanje na ljudski organizam. Njegova blagodat na ljudski organizam dodatno se može produbiti ako mu dodate neke neobične, ali vrlo vrijedne dodatke.

Umjesto (puno) šećera, vrhnja i mlijeka, njegov okus transformirajte uz pomoć tri ljekovita začina.

U trendu Unije - 4 Otok Unije Najbolje čuvana tajna Kvarnera: Otok tirkiznog mora i filmskih zalaza na kojem kuglica sladoleda košta manje nego na kopnu Plaža Bilin žal na Korčuli - 3 Bilin žal Plaža za domaće na hrvatskom jugu: Odlična atmosfera, divno more i ponešto za svaki gušt Zamrzavanje je sjajan način da hrani produljite rok trajanja Male tajne Ove tri vrste hrane nemojte stavljati u zamrzivač, osim ako…

Slika nije dostupna Hrana i piće Smućkajte shakerato za 5 minuta: Recept za kremastu ljetnu kavu bez mlijeka

Cimet

Cimet daje bilo kojem piću ili jelu prekrasnu aromu te slatkasti okus bez dodavanja grama šećera. Nosi sa sobom i neke vrijedne pogodnosti za zdravlje jer obiluje antioksidantima koji djeluju protuupalno.

Đumbir

Đumbir smanjuje upale u tijelu, napuhanost i vjetrove te poboljšava probavu. Neki koriste ovaj ljekoviti gomolj i protiv mučnina. Đumbir u prahu čest je dodatak začinskih mješavina koje se stavljaju u kavu u velikim coffee lancima uoči božićno-novogodišnjih praznika.

Slika nije dostupna Hrana i piće Novi trend: Hoćemo li uskoro piti kavu s oblakom od šećera?

Kurkuma

Od kurkume se može napraviti sjajno zlatno mlijeko, ali se i dodati u prvu jutarnju kavu. Ovaj začin zlaćane boje sadrži antiupalni sastojak kurkumin te je moćan saveznik u borbi s brojnim upalama, a pogotovo u probavnom sustavu. Iznenađujuće, okus kurkume u malim količinama se sjajno slaže s crnom kavom.