Vlasnici kafića i restorana znaju da popularnost na društvenim mrežama može biti više od pola posla, a Kinezi marljivo smišljaju nove ideje kako bi zainteresirali goste.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Nakon duginih boja ili šljokica na omiljenim napicima, jedan od novih trendova su kava ili čaj sa šećernom vatom. Taj se slatkiš može naći kao dekoracija finim napicima diljem Azije, ali i kao kiša slatkih kapljica koje se spuštaju u šalicu.

Šangajski kafić Mellower Coffee uz kavu poslužuje čitavu konstrukciju koja može držati oblak šećerne vate. Slatka mala kiša, kako su nazvali kavu sa slatkim oblakom je zanimljiv koncept, ali da biste se uhvatili ukoštac s tom poslasticom potrebno je uprljati prste - a najčešće i šalicu, stol, odjeću…

Oni koji su imali priliku iskusiti ljepljivu šangajsku kišu kažu da za taj slatkiš treba imati toleranciju na nered. Trendovsko zadovoljstvo platit ćete oko 60 kuna, ali sudeći prema objavama na Instragramu slatka mala kiša doista izgleda spektakularno.