Vlasnici kafića i restorana znaju da popularnost na društvenim mrežama može biti više od pola posla, a Kinezi marljivo smišljaju nove ideje kako bi zainteresirali goste.

Nakon duginih boja ili šljokica na omiljenim napicima, jedan od novih trendova su kava ili čaj sa šećernom vatom. Taj se slatkiš može naći kao dekoracija finim napicima diljem Azije, ali i kao kiša slatkih kapljica koje se spuštaju u šalicu.

Šangajski kafić Mellower Coffee uz kavu poslužuje čitavu konstrukciju koja može držati oblak šećerne vate. Slatka mala kiša, kako su nazvali kavu sa slatkim oblakom je zanimljiv koncept, ali da biste se uhvatili ukoštac s tom poslasticom potrebno je uprljati prste - a najčešće i šalicu, stol, odjeću…

Oni koji su imali priliku iskusiti ljepljivu šangajsku kišu kažu da za taj slatkiš treba imati toleranciju na nered. Trendovsko zadovoljstvo platit ćete oko 60 kuna, ali sudeći prema objavama na Instragramu slatka mala kiša doista izgleda spektakularno. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju