Rosé Aperol Spritz savršeno je ljetno piće. Za razliku od klasičnog Aperol Spritza, u njega ne dolazi prosecco nego rosé pjenušac i omjeri su nešto drugačiji – naravno u korist istoga.
Dok se Aperol Spritz radi prema formuli 3:2:1, recept za ovu ljetnu inačicu je 4:3:1 – jer ljetni su dani vrući, a noći duge. A za pravi ljetni štih, osim leda u čašu ubacite i smrznute breskve i – uživajte.
U receptu su navedene količine za jedno piće, pa kanite li se dulje družiti s ovim koktelom, predlažemo da matematiku odradite prije nego šro počenete. 😉
Rosé Aperol Spritz - sastojci:
- zdrobljeni led
- smrznute breskve, po želji
- 120 ml rosé pjenušca
- 90 ml Aperola
- 30 ml gazirane mineralne vode
- kriška svježe breskve, po želji
Rosé Aperol Spritz - priprema:
- Napunite čašu do pola komadićima leda i zamrznutim kriškama breskve.
- Ulijte Aperol i rosé pjenušac. Brzo promiješajte i prelijte gaziranom vodom.
- Po želji u koktel ubacite i krišku svježe breskve. Popijte odmah!
Čitatelji biraju: Koje su najljepše plaže na hrvatskoj obali?