Omiljeno talijansko jelo, koje podrijetlo vuče s Dalekog istoka, odličan svakodnevni odabir za brzo i ukusno jelo. Međutim, ako želite to gastronomsko iskustvo podići na viši nivo, savjetujemo vam da tjesteninu pripremite kod kuće. Nije teško, potreban je samo dobar recept i malo vremena, a rezultat će biti fenomenalan... I da, jeftinije ćete proći nego da kupujete gotovu tjesteninu.
Tjestenina se obično radi samo sa žumanjcima, ali chef Mario Mihelj zna kako je napraviti s cijelim jajem da vam bjelanjak ne ostane, ako ga nemate kako upotrijebiti. Tjestenina se inače radi sa semolom, brašnom od durum pšenice, ali za ovaj recept poslužit će vam jako dobro i oštro brašno.
Kako napravit tjesteninu?
Kada se tjestenina radi samo sa žumanjcima, onda ih možete dodati direktno u brašno, ali ako radite i s bjelanjcima, onda je jaje potrebno prije izmutiti. Za pet osoba potrebno vam je 400 grama oštrog brašna, tri jaja i malo soli. Nakon što ste tijesto jako dobro umijesili rukom, zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku barem sat vremena
Kada je tijesto odmorilo, treba ga na mašinici za tjesteninu nekoliko puta izvući na prvoj razini kako bi se dobro spojilo. Taj postupak se zove laminiranje. Nakon toga tijesto razvlačite sve tanje i tanje i na kraju odaberite oblik koji želite.
Na kraju trebate samo skuhati tjesteninu i odabrati neki od više stotina recepata za tjesteninu, a ako želite još savjeta, kliknite na našu Školu kuhanja.