Zbog političkih razloga, ratova, nemira ove destinacije proteklih godina nisu bile nešto previše popularne. Sad se ipak vraćaju na mapu svijeta i postaju ponovo poželjna mjesta za turiste.

Novinski naslovi svakodnevno nas podsjećaju kako živimo u prilično opasno svijetu. Konflikti i katastrofe događaju se svugdje, a nedavni događaji u Parizu pokazali su nam kako više nismo sigurni nigdje, pa čak ni u srcu starog kontinenta. Ipak, neke države u koje prije nikako nije bilo preporučeno ići, ponovo su se vratile na listu poželjnih destinacija.

Jedna od njih je Sierra Leone, zemlja koja je sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila popularno turističko odredište. Nažalost, ubrzo su došli građanski ratovi, zatim epidemija ebole pa je zemlja postala nepoželjna turistima. Danas se ponovo razvija i turističke agencije su je uvrstile u svoju ponudu.Na azijskom kontinentu u modi je Burma. Godine izolacije pretvorile su je u mirno, netaknuto i nepoznato mjesto, a promjene i nova politika zemlje je počela sve više privlačiti investitore. Tako da, neka vas do nedavno u ovoj netaknutoj zemlji ne iznenade hoteli velikih lanaca poput Hiltona i Starwooda.

Iako su neki već putovali u Iran, treba dodati kako su ove godine sankcije nametnute toj zemlji oslabile, pa je ona automatski postala sigurnija za posjetu. Zemlja je to bogatog kulturnog blaga, s obzirom na činjenicu kako se u njoj nalazi 19 područja i spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Unatoč činjenici kako ovdje nećete uživati u alkoholu i zapadnjačkoj glazbi, Iran je i dalje vrijedno posjetiti.Na karipskom otočju, otok Haiti gadno je stradao u potresu prije pet godina. No, život se u zadnje vrijeme sve više vraća u normalu, a i otok je kulturno bogat. Nevjerojatna povijest, planine i plaže, Haitiju nude šansu da se bez srama može natjecati s bilo kojim drugim otocima karipske skupine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju