Slow Food provodi brojne projekte, kampanje i inicijative poput 10.000 vrtova u Africi, Arke okusa – kataloga ugroženih prehrambenih proizvoda i Slow Food prezidija – projekata direktne pomoći malim poljoprivrednicima te organizira velike manifestacije među kojima su napoznatije Slow Fish u Genovi i Istanbulu, Cheese u Bra i Salone del gusto i Terra Madre u Torinu.

Ideje Carla Petrinija potakle su planetarnu reformu prehrambenog sustava, a danas se nalazi na čelu pokreta koji broji više od 100.000 članova u preko 150 zemalja svijeta, organiziranih u 1500 konvivija (lokalnih jedinica) i preko 2000 zajednica proizvođača koje se bave održivom poljoprivredom. Pokret je osnovan 1989. godine kao reakcija na širenje fast food kulture i brzog načina života, na nestanak lokalnih gastro tradicija i na sve manje zanimanje ljudi za podrijetlo i kvalitetu hrane koju jedu, prenosi portal Kino okus.

Carlo Petrini će na trećim Terra Madre Balkan susretima u Dubrovniku govoriti na konferenciji Nakon Arke okusa – definiranje Terra Madre Balkan strategije očuvanja ugroženih prehrambenih proizvoda te na okruglom stolu Održivi ruralni turizam i Terra Madre zajednice hrane na kojem će predstaviti novi projekt “Slow Planet”. Konferencija i okrugli stol na programu u subotu 21. lipnja, u amfitetatru kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju