U čast Moreški
, plesu s mačevima i romantičnoj viteškoj igri koja se Hrvatskoj izvodi još samo na Korčuli i predstavlja borbu između Turaka i Maura - beach club Moro dobio je svoje ime. Idilični bar i restoran nalazi se na otočiću Vela Stupe, između Korčule i Pelješca, a samo dva mjeseca nakon otvorenja može se pohvaliti stotinama obožavatelja na društvenim mrežama te lovorikama Lonely Planeta.

Razlog tome je do najsitnijih detalja razrađen koncept koji diše u skladu s prirodom koja ga okružuje. Vela Stupe oduvijek je omiljeno odredište Korčulana zbog čistog modrog mora i prekrasne plaže, a danas je omiljeni otočić postao bogatiji za oazu vrhunske kuhinje i sjajnog vina, kao i ljuljačku u moru koju obožavaju velika i mala djeca. 

Igor Gudac: Kuhar koji je od sebe napravio brend zahvaljujući receptima sa svinjskom glavom

As fresh as it's gets moto je kuhinje kojom dirigira chef Igor Gudac, a pomaže mu i Matija Kruhonja koji je svoje umijeće pekao u zagrebačkom bistrou Fajn. Njih dvojica sa svojim timom neumorno mijese tijesto za domaći kruh koji na stol dolazi topao, a iz kuhinje mirišu i domaći kroasani te tjestenina. Sami pripremaju i sladoled, pa čak i sol. Koliko im to priroda dopušta, povrće i začini dolaze iz vrta. Vrsno pripremljene delicije vjerno prate vina iz cijele Hrvatske, a Moro se može pohvaliti i sjajnim etiketama iz Francuske i Italije.

 

A post shared by Samantha Singh (Azrael) (@azraella) on


U beach clubu Moro tvrde da su zagrebački chefovi proplivali još bolje i maštovitije otkako su asfalt zamijenili velikim plaventilom, a sudeći prema komentarima na Facebooku sve je više obožavatelja njihovih fine dining senzacija. Bez obzira na popularnost, vezova ima koliko i stolova, a gužve vas mogu dočekati na živim svirkama ili nastupima DJ-a.
 

 

A post share (@kate3.2) on


Moro je nastao kao rezultat hedonističke ljubavi prema putovanjima pa je nakon pomnog skupljanja ideja, razmišljanja o detaljima i uspoređivanja s drugim destinacijama nastao projekt koji prije svega poštuje prirodu.

 

A post shared by Mark Tomic (@mark_tomic) on


Stupe su potpuno ekološki samoodržive zahvaljujući postavljenim solarnim panelima, a imaju i desalinizator. I sami dizajn podržava ideju čistog uživanja uklopljenu u mediteransku priču, što se reflektira u dominantnoj plavoj i bijeloj boji koje su se idealno stopile s azurnim nijansama Jadrana.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju