• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Igor Gudac: Kuhar koji je od sebe napravio brend zahvaljujući receptima sa svinjskom glavom

"Prva dva mjeseca jeo sam po gradu, vidio što fali ljudima pa počeo kuhati. Naši su gosti zapravo razvili Duck usmenom predajom, ne ja. Ni kunu nisam uložio u marketing", kazao je Igor...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 6.12.2016 07:22 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Rothenburg ob der Tauber - 4 Ponos Bavarske Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao


Pizza Cut Duck posljednjih je nekoliko godina postao kultni restoran brze hrane u Zagrebu, iako brza hrana koju oni poslužuju i nije tako "brza". Ima tu i pizze, ali popularnost su stekli kuhanim gablecima.

Svako jutro chef Igor Gudac diže se u 4 i počinje kuhati. Pripreme obavlja dan prije, reže povrće, kuha temeljce, napravi sve što može stajati. Oko 8 mu se pridružuje suchef, a Igor je do tada već obavio i kupovinu na placu. U počecima je birao namirnice, sada ga već čekaju. Trgovci znaju što traži, pa mu svježe meso i povrće pripreme. Ono što on voli su jetrica, glava, vrat i druge "čudne" stvari.

Gužva u Pizza Cut Ducku počinje oko 10 i traje do 13 sati, kad Igor i kolege pripreme 200 gableca za svoje vjerne mušterije.

Igorova priča počela je prije 20-ak godina sa školom u Opatiji i prinudnim sezonskim radom, gdje se rodila ljubav prema pripremanju hrane, ali i novcu, jer je zarada bila dobra. Uobičajena "tlaka" obaveznog vojnog roka Igora nije mučila, jer je tamo upoznao dečka koji ga je naučio sve o samoniklom bilju, što se savršeno uklopilo u njegov kuharski razvoj. Radio je potom u slastičarni u Rijeci. O slastičarstvu, priznaje, nije puno naučio, ali zato o timskom radu je, što mu danas dobro dođe u vođenju vlastitog restorana.

Svoj stil, farm to table, razvio je u restoranu Zeleni vir u Gorskom kotaru, lokalu Hrvatskih šuma, a upotrebljavao je namirnice koje je imao, pretvarao ono što nije bilo privlačno u nešto dobro. Nakon toga priča je manje-više poznata. Doselio je u Zagreb, upoznao svoju ženu Jelenu, vlasnicu Pizza Cuta u Teslinoj ulici i skupa su krenuli u posao.

 

A photo posted by Igor Gudac (@igorgudac) on Sep 26, 2016 at 8:37am PDT


"Prva dva mjeseca jeo sam po gradu, vidio što fali ljudima pa počeo kuhati. Naši su gosti zapravo razvili Duck usmenom predajom, ne ja. Ni kunu nisam uložio u marketing", kazao je Igor.

 

Kuha na osjećaj, nema standardizacije, svaki dan jelo je drugačije, kao i priroda. Njegov brend je svinjska glava, koju, iznenađujuće, najviše vole žene. "Pazim da u jelu ne bude 250 grama proteina, 250 grama ugljikohidrata, obroci su manji jer je u pitanju gablec. Tko želi ručak, neka ide u restoran", poručuje Igor.

Osim gableca, Pizza Cut Duck radi i slow food večere u 5 sljedova za 200 kuna. Krenuli su s nekoliko tjedno, a sada su svaki dan i svih 20 mjesta na svakoj večeri je rasprodan.

Iako "gadni" dijelovi mesa u neobičnim kreacijama čine njegov kulinarski potpis, ako nema kvalitetnog mesa na Dolcu, Igor pripremi i samo povrće. Nitko se ne žali. "Za večeru sve koristim, vrat od purice, na primjer, koji je neobična i jeftina namirnica. Koristim sve što je teško obraditi", kaže Igor, a trenutno mu je na meniju piletina, jer ju drugi sve manje koriste. Od nje radi sve, štrudle, odreske, sporo kuhanje, gulaš s piletinom...

A sve svoje kreacije bilježi i fotografira, čak i one koje nisu dobre. Bilo je puno eksperimentiranja u osmišljavanju recepata. Puno toga se i bacilo. Ali, vježbom do savršenstva. "Najveću zaslugu za današnji Pizza Cut Duck ima suchef Danijel Jularić, on je duša lokala, radi naporno za nikakvu plaću. Svoje djelatnike ne bi mijenjao ni za što. Mario Tomić zadužen je za tijesto i pizze, pomaže u svemu i hoće učiti. Za njega će se još čuti. Ne bi mogli ni bez cura, na njih moramo paziti", ističe Igor.

Dodaje da ako se loše osjeća, taj dan ne kuha. Kada radi, prvi se diže, zadnji liježe. Spava po 5 sati, tako je navikao. Radnici su u Pizza Cut Ducku do 16, a vraćaju se za pripremu večere, dok je Igor tamo cijelo vrijeme.

Iako su svi gableci rasprodani već ujutro, možete okušati sreću i naručiti svoju porciju do 23. prosinca, do kada Pizza Cut Duck još radi u postojećem obliku. "Razina će biti tu negdje, ali nova, bolja verzija Ducka se otvara. Dečki pod zidom rade na novom konceptu, a ja će uvijek biti tu negdje, makar u pozadini", objašnjava Igor ne odajući ništa više o onome što očekuje goste. Iako su mediji u posljednje vrijeme pisali o njegovom odlasku u Ameriku, još, kaže, nije siguran hoće li otići ili nastaviti priču u Zagrebu.

  • #gdje sjesti
  • #igor gudac
  • #pizza cut duck
  • #Restoran
  • #Gablec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Ni Pelješki, ni Krčki... Znate li koji je najduži hrvatski most?
Preko Drave
Ni Pelješki, ni Krčki... Znate li koji je najduži hrvatski most?
Nemrut: Kraljevska grobnica s ogromnim skulpturama
Kultna planina
Mistični Nemrut: Sveto mjesto na kojem se bogovi i kraljevi pretvaraju u kamenje
Walkman, VHS i ostali: danas ih se jedva sjećamo, a nekad nužni
Nekad potrebni, danas artefakti
Walkman, VHS i ostali: Stvari koji su nam nekada bile sve, a danas ih se jedva sjećamo
Ti ludi turisti: opasna iskustva koja ljudi plaćaju
Novih stvari nikad dosta
Ti ludi turisti: Opasna iskustva koja ljudi plaćaju kako bi ih doživjeli
Kako provjeriti je li smjesa od mljevenog mesa dobro začinjena?
Iz najboljih restorana
Rijetki se ovo sjete napraviti: Trik s kojim ćete uvijek dobro začiniti mljeveno meso za sarmu i kobasice
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od sutra velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
Zbog prijetnje bombom potpuno blokiran glavni trg u Grazu
prijetnja
Okončana drama u središtu Graza
Aleksandar Vučić o naftnoj krizi: "Prijeti nam kolaps! Hrvati nisu htjeli čekati niti sekundu"
padaju i ostavke?
Vučić na izvanrednoj sjednici: "Prijeti nam kolaps! Dobili smo rok, a Hrvati nisu htjeli čekati niti sekundu"
show
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Stela Rade prekinula koncert Senidah
"ne možeš ne primijetiti"
Drama u Zagrebu: Stela Rade prekinula nastup regionalne zvijezde zbog hitne intervencije
Jadranka Matković snimljena na zagrebačkoj špici
život je nije mazio
Naša legendarna glumica viđena u javnosti nakon dugo vremena
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
"Zašto je još nisi uspavala?": Njezina životinja nije za svačiji ukus, pogledajte što sve izvodi
Nije joj lako
"Zašto je još nisi uspavala?": Njezina životinja nije za svačiji ukus, pogledajte što sve izvodi
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Naglasak na iskustvu
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
sport
Irska u nadoknadi srušila Mađarsku i oduzela im mjesto za doigravanje
90+6
VIDEO Povijesna drama u kvalifikacijama za SP: Mađarska duboko u nadoknadi ostala bez svega
Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora
Sjajan potez
VIDEO Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora: "Kakav čovjek"
Rumunji grme nakon poraza u Zenici: "Vjerujemo da će FIFA poduzeti nužne mjere..."
Savez poručio
Rumunji grme nakon poraza u Zenici: "Spremamo tužbu, a posebno nas je pogodilo..."
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Gabriel Hernandez
KAKAV SHOW!
Zombi apokalipsa! Mi smo skočili još dalje nego Maja! Jeste li se i vi prestrašili?!
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Bloom Tatarinov u zimskom ugođaju
Spreman za zimu i Božić
Bloom Tatarinov fotografirao se na čarobnom mjestu, a pogledajte kako se slatko sredio u toplom kožnjaku
sve
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Irska u nadoknadi srušila Mađarsku i oduzela im mjesto za doigravanje
90+6
VIDEO Povijesna drama u kvalifikacijama za SP: Mađarska duboko u nadoknadi ostala bez svega
Stari grad Dubovac
Kastel

Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

Nekoć je uloga Starog grada bila zaštitnička, a danas provocira znatiželju izletnika koji uživaju u pogledu s vidikovca, istražuju muzej i žele doznati nešto više o burnoj povijesti - te češće šmekera kojima nije problem potegnuti koji kilometar radi novog gastronomskog iskustva... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close