Jedno od mjesta na kojem smo provele najviše vremena tijekom mog boravka u Indiji jest Chakra House. Jogijsko okupljalište koje je otvoreno već 16 godina i jedno od najjeftinijih i najboljih mjesta za klopu u Mysoreu.

Kao što mu i samo ime kaže, Chakra House uređen je u bojama čakri (žuta, narančasta, ljubičasta, crvena, zelena…) i jako je ugodno mjesto za boravak. Vlasnik Rajesh i glavni kuhar jako su simpatični i izlaze ususret ako želimo naručiti i nešto što nije na meniju.

Kada smo se zaželjele domaće klope, a nije nam se dalo kuhati, Ružica i ja ovdje smo došle jesti. Tako smo uglavnom jele razne omlete, s povrćem (tikvice, paradajz, paprika…), zelenjem (kopar, korijander, špinat), gljivama, sirom… I to obavezno s ragi tostom. Chakra house - 3 Chakra house - 3 (Foto: Matea Vipotnik)

Ragi je vrsta brašna od crvenog prosa koje je u Indiji jako popularno i nema restorana koji nema ragi chapatije ili ragi tost. Meni najbolje od kruha što sam ovdje probala.

Omleti su od 6 do 8 kuna, ragi tost (2 šnite tosta s maslacem) 5 kuna, a uz to bismo obično naručile i neki smoothie, čije su cijene od 7 do 9 kuna, a sastojci razni: mrkva-cikla-limun, menta-limeta (meni najbolja kombinacija), cikla-đumbir-limeta i slično.

Osim omleta, odlične su im i zobene kaše, ogromne porcije kaše uz dodatke banane i cimeta ili orašastih plodova i meda i slično. Najbolja stvar koju smo ovdje probale, od slatkog repertoara, jest ragi palačinka s bananama, cimetom i komadićima tamne čokolade.

Hrskava izvana, mekana iznutra, debela palačinka u kojoj su se pekle i banane narezane na kolutiće, a između dvije deblje palačinke rastopljeni komadići čokolade… To je sigurno jedna od stvari koje će mi najviše faliti. Istina, takvu palačinku mogu si napraviti i doma, ali nije to to bez ragi brašna.

U svakom slučaju, sjajna ponuda za malo novca. Chakra house - 5 Chakra house - 5 (Foto: Matea Vipotnik)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju