Biciklistički vodič – Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem napisali su Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo.

Ovaj vodič prvi put u Hrvatskoj na jednom mjestu obuhvaća detaljne opise 40 biciklističkih ruta u 13 kontinentalnih županija, pregledne karte s iscrtanim visinskim profilom, kratkim tehničkim opisom rute, jasno izraženim smjerom vožnje, mogućnostima skretanja s rute i piktogramima koji upućuju na najvažnije sadržaje u prostru.

Biciklistički vodič Biciklistički vodič (Foto: Biciklistički vodič)

Sadrži i zanimljive tekstove o usputnim turističkim atrakcijama, vrhunske fotografije prostora koji je obuhvaćen pojedinom rutom te korisne internetske stranice o znamenitostima i preopručljivom smještaju.

Autorica vodiča, Lidija Vrečar Mišćin, radila je kao direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, potom kao viša stručna suradnica za specifične oblike turizma u Hrvatskoj gospodarskoj komori te je koordinirala projekt izrade prvoga nacionalnog kataloga "Ruralni turizam Hrvatske", objavljenog 2015. godine. Trenutno je predsjednica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma pri Ministarstvu turizma, a od najranijeg djetinjstva i sama je strastvena biciklistica.

Robert Rigo dugogodišnji je aktivist na polju razvoja biciklističke infrastrukture u Hrvatskoj, a od 2001. uređuje i vodi portal pedala.hr. U posljednjih 15 godina samostalno ili s Lidijom Vrečar Mišćin sudjeluje u realizaciji brojnih projekata razvoja i unapređenja mreže biciklističkih ruta Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije te CBC projekata Bike4TWF u Sisačko-moslavačkoj i Ride & Bike u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Vodič je dostupan u knjižarama I Iglu športu, a cijena mu je 149 kuna. Na stranici Mozaik knjige možete ga i "prelistati".

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju