Junački se probijao kroz gužvu, a nije bilo jednostavno izbjegavati jureća stopala. Čak se i blagdanski dotjerao, gazdarica mu je nabavila crveno odijelce i stavila kapicu. Nije da ga to nešto ludo veseli, ali jako se voli fotkati pa će zanemariti svoju odoricu, a možda se i koja četveronožna damica zagleda u njega, nikad se ne zna. Tako je došetao i do Fuliranja. Njegov kompa Lord nešto mu je spominjao pseći restoran, ali taj Lord je ionako neki labradorski čudak pa tko zna što je on to sanjao.

Ugleda on Capa pop-up bistro, zajuri se i zauzme insta pozu. Oduševljena vlasnica ga fotka, a on samo razmišlja o oblizekima koji mu se smješkaju iz kućice.

"Pa valjda ću nešto dobiti", nada se Blue. Pogleda malo oko sebe i ugleda stoliće sa zdjelicama. Stvarno restoran za male dlakavce, pa ovo je genijalno. Upravo je stigao i veliki haski i zauzeo najviši stol.

Nije Blue dugo čekao, stigli su prefini keksići od puretine i ribe, koje je slistio u tren oka. Najdraži mu je bio onaj u obliku božićnog drvca. Kod kuće mu ne daju blizu boru, e, sad ga je zgrabio s guštom.

Baš kad je pomislio da bi trebalo nešto i popiti, stigao mu je pseći šampanjac. "Pa ovo je totalno cool", oglasi se buldog na svom psećem jeziku. Mihaela već zna sve nijanse njegova glasanja i doda mu još malo pića, pa ipak su blagdani.

"Samo mi nemoj kupiti još jedno odijelce, bolje neku zalihu ovih prefinih keksa, molim te molim", Blue molećivo gleda vlasnicu, koja, kao da ga je čula, uzima za novogodišnji tulum još keksića za svog ljubimca. No to nije sve, pesonja je dobio i mesne prutiće s mirisom svinjetine i puretine, što ga je toliko ushitilo da je otplesao svoj ples "lovim svoj rep dok se ne spopetljam" i veselo se, pun dojmova, zaputio svojoj kućici, gdje će veselo hrskati pseće delicije.

"Nije ovo Fuliranje uopće loše, svakako dođem opet, a ima i krasnih primjeraka. Vidi onu bijelu pekinezericu, taman za mene, ma idem ju pozvati na pseći izlazak", odjuri Blue pun dojmova u novo osvajanje male Wande.

Badnjak u Zagrebu: Fešta od bakalara, hobe i kozica u centru grada Hanami - Takoyaki Bakalar poke Vodnjanka - pašteta od bakalara +1 Fuliranje - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju