Japanska kućica Hanami poznata je po svojim slasnim Takoyaki kuglicama od hobotnice, a za Badnjak pripremat će ih s malim twistom - japanske okruglice bit će punjene kozicama. U azijskim badnjim specijalitetima možete uživati i na Pokeraju, uz poke bol s tunom i lososom, pripremaju i varijantu s domaćim štihom - Poke bakalar.
Vrlo interesantnu kombinaciju osmišljava kreativan chef Palfi na kućici The Garden Bar&Kitchen. Barem jednom tjedno izbacuju neki novitet, a za Badnjak ćete kod njih moći isprobati hot dog s lososom i kozicama.
Najviše volite tradicionalno? I vas čeka bogata ponuda tradicionalnih jela na istarskim i dalmatinskim kućicama. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju ‘Hobu po noninom’ i kažu da će za Badnjak biti nevjerojatno slasna.Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji.
Hanami - Takoyaki (Foto: PR)
Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a ako ste više za finger food dok ćakulate s prijateljima, nemojte zaobići njihove sjajne riblje grickalice, Fried Fish&Shrimps.
Istrijani se čvrsto drže bakalara na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slasne, slane inćune s maslinovim uljem i rukolom. A jeste li ikad probali burger od bakalara? Kušajte ga na susjednoj istarskoj kućici, B.A.B Piantina.
Prste ćete polizati i uz Cubismo zaplesati jer od 14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav, koji će vas grijati do kasnog poslijepodneva. Na Fuliranju možete dočekati i Božić, jer za Badnjak kućice su otvorene do tri sata ujutro.
U večernjim satima, prije ili poslije polnoćke, svratite, okrijepite se s najbližima i uživajte u blagdanskim trenucima.
Blagdansko radno vrijeme:
24.12 - Badnjak 11 - 03 h
25.12 - Božić 12 - 23 h
26.12 - Sv. Stjepan 12 - 23 h