Nešto više od godinu dana mlada i entuzijastična zadarska ekipa Picnica na kotačima obilazi Hrvatsku i pri tome spravlja street food za prste polizati. Priča Picnic mingle&fun priča je o ostvarenju snova dvojice mladića. Vedran Božičev i Ivan Karačić nakon višegodišnjega rada u velikim ugostiteljskim sustavima odlučili su pokrenuti vlastitu priču. U svijetu ugostiteljstva dobro se osjećaju i snalaze, a sve dosad naučeno mogu primijeniti u svom poslovanju. Za njih street koncept uspješno ujedinjuje atraktivne zalogaje, zabavu i dobru glazbu.

Za ovogodišnje Fuliranje, na kojem gostuju prvi put, posebno su se pripremili. O uređenju njihove kućice brinu se kreativci iz kolektiva Kalan i Propet (A most unusual garden), a u suradnji s Koferom. pripremaju interaktivnu igru za posjetitelje, koja će postati veliko božićno darivanje. Zato odjenite toplu jaknu i dobru vibru i put pod noge - do Strossova trga, a kad stignete, potražite veliku ploču za ispisivanje božićnih želja i bacite selfie uz gigantskog stvora.

Za dobro raspoloženje jako su važni iće i piće, pa piknikovci  stižu s Blackijem - najboljim debitantom na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, a to mu je već četvrta nagrada. Ako postajete strastveni sarmoljubac čim se celzijusi spuste, trebali biste probati našu the sarmu kakvu još kušali niste. Oduševit će vas na prvi griz jer kombinacija je neodoljiva, a što se u njoj krije, da vam baš sve otkrijemo, ne bi više bilo čarolije.

Alkohol Putovanja Države u kojima se popije najviše alkohola po glavi stanovnika

Picnic uvodi i nedjeljni ručak te poziva sve na druženje s gostima iz Skradina. Pripremat će poznati skradinski rižot na tradicionalni način, a guštanje u okusima i mirisima gurmane očekuje svake nedjelje u 13:30 (4. 12.,11. 12.,18. 12.). Osigurajte svoju porciju sreće rezervacijom na kućici jer uvijek se traži tanjur više.

Svakoga petka iz Picnicove kućice širit će se mirisi posebno osmišljene štrudle od bakalara, s nekim tradicionalnim elementima, uz aioli od gorušice i ukiseljenu ljutiku. Između Božića i Nove godine Zadrani donose mirise Dalmacije i omiljeno jelo pašticadu, odnosno street varijantu, koja će se moći kušati samo sedam dana.

Korak po korak, stigli smo i do pića. Kad kušaju njihov kuhani džin, posjetiteljima ni dekica neće trebati. Prvi put piknikovci kuhaju najbolji hrvatski Old Pilot’s Gin, obogaćen sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima.Taj je džin dobitnik više od 20 međunarodnih nagrada, a pravi ljubitelji žestice bez sumnje će ga zavoljeti na prvi gutljaj.

Svratite, zapišite svoju božićnu želju i nazdravite s ekipom uz iznenađenje koje Zadrani spremaju.
Sve datume Picnicovih događanja i gostovanja pratite na FB  ili IG.

Štorije o' Adventa: Nikad ljepši i bogatiji advent u Splitu počinje ove subote Split - 5 Split - 4 Split - 1 +1 Split - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju