Glavni željeznički kolodvor u Leipzigu je proglašen najboljim kolodvorom u Europi u 2021. godini prema analizi takozvanog europskog indeksa željezničkih postaja koju je obradio Consumer Choice Center.

"Kolodvor nudi najveći broj domaćih destinacija, ali i lepezu trgovina i restorana. Nekoliko različitih željezničkih kompanija koriste Leipzig Hauptbahnohof i zato se našao na vrhu ljestvice," pojašnjeno je u službenom priopćenju.

Njemački željeznički kolodvor s trona je svrgnuo londonski St. Pancras koji se ove godine našao tek na trećem mjestu ljestvice, dok je srebrna medalja dana glavnom kolodvoru u Beču.

Vlak smrti Zanimljivosti Novi rekorder među vlakovima smrti jurit će više od 250 km/h!

Da bi došli do popisa najboljih željezničkih kolodvora Consumer Choice Center proučavao je pedesetak najznačajnijih kolodvora na Starom kontinentu. Analiziralo se sve od kvalitete signalizacije i pristupu platformama do gastro ponude.

Treba istaknuti velik kolodvor nije jamstvo i dobro organiziranog mjesta s moćnom infrastrukturom. Naprotiv, u prvih 10 najboljih željezničkih kolodvora nisu uvršteni giganti poput pariškog Gare du Norda ili madridske Atoche.

Četvrto mjesto ljestvice najboljih kolodvora podijelili su Amsterdam Centraal i moskovski Kazinski, a šesto mjesto glavni kolodvor u Frankfurtu i Munchenu. U 10 najboljih nalazi se tri njemačka predstavnika, dva britanska, dva ruska, te po jedan iz Austrije, Nizozemske i Italije.

Novi zeland Putovanja Putnici odabrali: Najljepša putovanja vlakom na svijetu

10 najboljih željezničkih kolodvora prema europskom indeksu željezničkih postaja za 2021. godinu:
1. Glavni kolodvor Leipzig, Njemačka
2. Glavni kolodvor Beč, Austrija
3. St. Pancras, London, Velika Britanija
4. Amsterdam Centraal, Nizozemska
4. Kolodvor Kazansky, Moskva, Rusija
6. Glavni kolodvor Frankfurt, Njemačka
6. Glavni kolodvor Munchen, Njemačka
8. Kolodvor Kursky, Moskva, Rusija
9. Milano Centrale, Italija
10. Birmingham New Street, Velika Britanija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju