„Falcons flight“, ili u prijevodu „Sokolov let“, ime je novog vlaka smrti koji je trenutno u izgradnji na Bliskom istoku. Njegovi tvorci najavljuju ga kao apsolutnog rekordera po brzini. Nalazit će se malo izvan glavnog grada Saudijske Arabije Rijada, a otvaranje je planirano za 2023. godinu.

Dužina staze iznosit će 4 kilometra, a rezultat je suradnje saudijske tvrtke Qiddya i američke tvrtke Six Flags. Osim po nevjerojatnoj brzini koju će postići od 250 kilometara na sat, to će biti i najviši samostojeći „vrtuljak“ na svijetu.

Vlak će moći primiti 20 putnika odjednom, a osim navale adrenalina, svi će moći uživati i u panoramskom pogledu. Cijeli zabavni park posjetiteljima će ponuditi 28 vožnji i atrakcija koji će biti podijeljeni u 6 tematskih jedinica.

Uz „Falcons Flight“ ljubitelji adrenalina moći će uživati u još jednom rekorderu, najvišem tornju sa slobodnim padom na svijetu. Dizajnirala ih je tvrtka Intamin sa sjedištem u Lihtenštajnu koja se dizajniranjem adrenalinskih atrakcija bavi već više od 50 godina.
Ista je tvrtka dizajnirala i trenutno najbrži vlak smrti na svijetu, „Formula Rossa“ u Ferrari svijetu u Abu Dhabiju. Njegova je brzina 240 km/h.

I malo zanimljivosti za kraj - najduži vlak smrti na svijetu trenutno je Steel Dragon 2000 u Nagashimi u Japanu, a najviši čelični vlak smrti je Kingda Ka u New Jerseyju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju