JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio veće, europske predstavila je nove članove odbora, kao i vodič za 2020. godinu u restoranu Dubravkin put. JRE u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova što dijele izvrstan talent, strast prema kuhanju, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažni osjećaj tradicije. U Hrvatskoj je 14 hrvatskih restorana dio te inspirativne priče, a brojni chefovi prisustvovali su svečanom okupljanju u Dubravkinom putu kako bi pozdravili dodjelu novih uloga.

Nova predsjednica odbora je Marina Gaši iz novigradskog restorana Marina, Vjeko Bašić iz konobe Boba na Murteru preuzeo je ulogu potpredsjednika, a Borisu Šuljiću (Boškinac, Pag) pripala je uloga rizničara. Dosadašnji predsjednik Teo Fernetich (San Rocco, Brtonigla) i rizničar Rudolf Štefan (Pelegrini, Šibenik) u znak zahvalnosti na dosadašnjem angažmanu dobili su i personalizirane darove.

JRE je predstavio i projekte planirane za tekuću godinu koji uključuju tematske radionice u Zagrebu i Splitu te edukativni projekt na Pagu „How We Cooked the Island“, posvećen skupljanju ljekovitog i aromatičnog bilja, primjeni i iskoristivosti u kuhinji. JRE za mlade 2020., projekt je namijenjen gostima mlađim od 25 godina, Chefs at Sea 2020., treću godinu za redom dovodi gostujuće chefove u domaće JRE restorane.

Chefovi su odabrali JRE Chiavalon ekstra djevičansko ulje, berba 2019, a na tržište je puštena nova berba JRE Malvazije Kozlović, 2016, limitirane edicije odležane malvazije uzorak koje chefovi biraju zajedno s vinarima. Vino je dostupno samo u JRE restoranima i vinariji Kozlović.

Primjerak novog vodiča po hrvatskim restoranima možete preuzeti u jednom od JRE restorana, a od ove godine možete zaigrati i nagradnu igru. Na kraju vodiča nalazi se tablica s osam kvadratića u koje treba staviti pečat restorana i potpis voditelja. Posjetite li do kraja godine 8 različitih hrvatskih JRE restorana i u svakom dobijete pečat i potpis, JRE daruje večeru za dvije osobe u restoranu po vašem izboru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju