Kristinu Štrigu i Anu Kovač spojila je "ljubav prema kuhanju, putovanjima i štrukanom pelinu", kako rado ističu, a njihovi kulinarski životopisi, koji se u nekim točkama gotovo poklapaju, doveli su ih na isto mjesto u pravo vrijeme. Dijeleći isti entuzijazam i strast brzo su postale prijateljice, a onda su otkrile da savršeno funkcioniraju i tamo gdje je najbitnije – u kuhinji, naravno.

Koncem prošle godine prihvatile su izazov da zajedno kuhaju na jednom teambuildingu za trideset ljudi i toliko im se svidjelo da su ih samo počele nizati. Još važnije, otkrile su da se i profesionalno jako dobro slažu i tako se počela mućkati ideja o zajedničkom poslovnom projektu.

Za svakog ponešto

Promišljale su je i dok su se, nakon teambuildinga, zajedno bacile na vođenje tematskih kulinarskih radionica, koje su bile sjajno prihvaćene. I tako su, iz ljubavi prema kuhanju i želje da nahrane, ali i razvesele ljude, nastale 2Pizze.

Posao su si, kažu, podijelile "nekako prirodno". Ana glavna za pregovore, dogovore i financije i ona započinje kuhanje, a Kristina je zadužena za osmišljavanje jelovnika i "spajanje nespojivog", a ona i vodi kuhanje. Obje su organizirane, što je u kuhinji tražena vrlina, ali ona ne može zamijeniti ljubav prema hrani i želju da razvesele ljude. Njihov je koncept nov na našoj gastronomskoj sceni, sočan i vruć, a toliko jednostavan da će sigurni smo, oduševiti široku publiku.

Ukratko, ideja iza 2pizze svodi se na to da ako ne želite kuhati – ne morate, to će za vas učiniti njih dvije koje obožavaju, a ako ne znate, a voljeli biste znati kuhati – one će vas naučiti. Ako vam treba fina i maštovita hrana, catering za ogromnu grupu, obiteljski ručak ili zalogajčići za privatni tulum - zovete 2pizze. Ako biste željeli nešto naučiti spremati, bile to gyoze ili kolači - napravite od toga događaj i – pozovite 2 pizze.

Drugačija ideja

"Čini nam se da se catering svodi na deserte u čaši i kanapee s malo dimljenog lososa, a mi želimo da probate i hummus s mrkvom, krekere s parmezanom i najkremastiji tiramisu. Mi smo tu da vam otkrijemo druge začine uz sol i papar, ali i da vas naučimo kako savršeno oblikovati gyoze i ispeći steak. A dobre smo i s tijestom, čekajte da probate naše štrukle", kažu Ana i Kristina.

Kuhaju i dostavljaju obiteljske večere, i dalje kuhaju za teambuildinge i naravno prilagođavaju meni prema vašim favoritima ili prehrambenim preferencijama pojedinaca, kuhaju zajedno s vama i uče vas od početka kako bez greške napraviti ma što god vam padne na pamet. I naravno, objašnjavaju vam što sve one čudne francuske riječi znače u kuhinji.

Ana i Kristina za sada rade manje cateringe, do 40 ljudi, jer im je važno da su namirnice lokalne i svježe, a zbog kvantitete im ne pada na pamet ugroziti kvalitetu. Gotovu hranu dostavljaju na području Zagreba, a za sve dogovore možete se javiti na dvijepizze@gmail.com, dok najave radionica možete pratiti na Instagramu. Cijena radionice po osobi je između 60 i 70 eura, a cijena cateringa i privatnog kuhanja, naravno, ovise o jelovniku i broju osoba.

Dobra ušteda: Sastojak koji najčešće bacamo, a može nam poslužiti za prefine juhe, umake, rižote... Minestrone juha Juha od slanutka i špinata Tjestenina s dodatkom pečene piletine +4 Zapečena tjestenina s bolonjezom

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju