Galerija Minestrone juha 4 Juha od slanutka i špinata 4 Tjestenina s dodatkom pečene piletine 4 Zapečena tjestenina s bolonjezom 4

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh

Kora tvrdih, odležanih sireva poput primjerice Parmigiana Reggiana ili Pecorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični temeljac prepun mirisne arome.

Talijanski kuhari koji znaju što sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacili, ali preduvjet je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti. 

Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka okusa, a sve što treba jest zagrijati odabranu tekućinu (vodu za juhu, gotov temeljac ili umak) u loncu pa prije nego što zavrije ubaciti koru. Kuhajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u juhi.

Sirni temeljac u juhama odlično se slaže sa šparogama, brokulom, cvjetačom, prokulicama i gljivama, odličan je dodatak rižotima, a koristi se i za pripremu kremastih juha i krepkih variva. 

Za još trikova koji će vam olakšati kuhanje, kliknite ovdje. 

Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme Arancini kuglice od riže Piletina Tjestenina s dodatkom pečene piletine +0 Skuhate veće količine riže, držite je u hladnjaku i jedite čak tri dana na tri različita načina