Ovog vikenda 11. & 12. veljače pozvani ste na šetnje prirodom Gorskog kotara kako bi se razgibali i osvježili, a priče o ljubavi između životinja će vas sigurno zabaviti i zagrijati vam srca. Goranske lisice, licencirane turističke vodičice iz agencije Lynx and Fox osmislile su posebnu tematsku turu "Drugačije Valentinovo" na kojoj će vas upoznati sa svim zanimljivostima životinjskog svijeta Gorskog kotara koji se tiču tematike ljubavi povodom nadolazećeg dana zaljubljenih.

Tko su obiteljski tipovi u životinjskom carstvu? Tko je šumski Sultan - kralj harema? Zar dabrica zaista nema ljubavnika? Koje se to životinje svake godine udvaraju jedne drugoj da bi učvrstile vezu? Koji to mali ptić brine o više gnijezda i ženki odjednom? Što se dogodi kada skupina ženki iskoristi jednog jedinog mužjaka? Pridružite se i saznajte, jer bit će zanimljivo...

U subotu 11.2. obilazak će se održati na neočekivanom dijelu poznatih Fužina: Preradovićev vrh i dva jezera. Vodimo vas u lijepu laganu šetnju do prekrasnog brdašca koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ljepotom kada jezero Bajer pogledate iz potpuno druge perspektive.

Za one malo aktivnije tu je još i krug preko jezera Lepenice, a za one koji nisu bili u podzemnoj ljepotici Špilji Vrelo imamo osiguranu ulaznicu po posebnoj povoljnoj grupnoj cijeni. Nakon ture predlažemo da se zadržite u Fužinama jer gastrospecijaliteti goranske kuhinje čekaju da ih isprobate.

Nedjelju 12.2. također rezervirajte za odlazak u prirodu s nama jer vas vodimo u obilazak Japlenškog vrha i čudesne dolina leptira. Šetnja je to uz zanimljive priče vodiča po zaštićenoj park šumi na čijim obroncima se smjestila jedina skijaška skakaonica u Hrvatskoj.

Susresti ćemo se i s jelenima lopatarima, a potom odlazimo u istraživanje stazica uz rijeke Kupu i Kupicu do bajkovitih riječnih oaza i mjesta Vilinski Gaj gdje su se prema legendi okupljale vile. Ne smijemo zaboraviti napomenuti i da nas čeka avanturistički prijelaz preko visećeg mosta i obilazak divnog Stalnog izložbenog postava "Divljina s pogledom na more" Prirodoslovnog muzeja u Kaštelu Zrinski.

Na oba obilaska podjeljeni smo u "Team Lynx": Obitelji sa djecom 4+ godina koja samostalno hodaju i mogu lagano pratiti grupu uz redovite pauze i "Team Fox": generalno odrasli i obitelji sa starijom djecom koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih. Kotizacija za sudjelovanje za odrasle iznosi 12 € i 6 € za djecu dok je obiteljska kotizacija za 2 odrasla i 2 djece 30 €, treće djete gratis.

Kotizacija uključuje: organizaciju, vodiče i pomoćne vodiče po potrebi, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jutarnje druženje uz doborodošlicu - domaći likeri od bobica, bilja i korjenja za odrasle, kolače i topao domaći čaj za sve sudionike.

Prijavu za sudjelovanje napravite preko linka nakon čega će vam na e-mail adresu stići sve dodatne važne informacije. Važno je napomenuti da se obilasci ne preporučuju osobama koje imaju ozbiljnih zdravstvenih poteškoća s kretanjem. Obavezna je čvrsta i kvalitetna zatvorena obuća (cipela ili čizma) s gumenim rebrastim potplatom koji vas štiti od klizanja te slojevita odjeća zbog promjenjivih temperatura u Gorskom kotaru. Psi svih vrsta dobrodošli!

Imate li kakva pitanja? Slobodno nam ih ostavite putem maila jelena@lynxandfox.com ili nas nazovite na 091/182-9892. Ako trebate isplanirati izlet ili posjet Gorskom kotaru za vašu grupu, udrugu ili tvrtku ovdje smo za vas, a ako želite primati informacije o ovakvim zanimljivim obilascima, upišite se na našu newsletter listu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju