S namjerom da se u ljudima probudi strast prema čaju, kakva vlada u Velikoj Britaniji, The Tea Group iz Londona organizira Balkanski tjedan čaja u Hrvatskoj i Crnoj Gori od 1 do 6. veljače, na više lokacija.

“Da bismo zaintrigirali vašu maštu i pomogli vam da otkrijete ovo predivno piće, ponosni smo što ćemo biti partneri sa spektakularnim hotelima i istaknutim restoranima od Rijeke do Podgorice. Od popodnevnog čaja (Afternoon tea) s lokalnom primjesom do umjetničke i relaksirajuće japanske ceremonije, dizajnirali smo uzbudljiva iskustva kako bismo vam omogućili uživanje s vašim voljenim osobama ili možda čak sami - u trenucima koje odvajamo samo za sebe”, poručili su organizatori.

Hrvatski dio tjedan održat će se, između ostalih, u Hotelu Ambassador u Opatiji, gdje će gosti moći doživjeti lokalnu tradiciju pomiješanu s vrhunskim europskim luksuzom i zajamčeno stvoriti nezaboravne uspomene.

U Heritage Hotelu Imperial u Opatiji možete doživjeti bogato iskustvo na kojem se čaj kombinira sa čokoladom, te je idealna prilika za kušati Catherine čokoladni čaj proizvođača Amber Rose, zatim čaj s pečenim kestenom japanskih čajara Chill Tea Tokyo s delicijama od tamne čokolade ili Nazanijev organski čaj od lista masline koji odlično ide uz mliječnu čokoladu.

Britanski popodnevn čaj u hotelu Le Meridien Lav u Splitu povest će vas u kulturno iskustvo u sunčanoj Dalmaciji, uz plavo more i plavi čaj divlje ljubičaste bazge.

U hotelu Rixos u Dubrovniku uživajte u uparivanju čajeva uz raskošan mediteranski objed pripremljen pod vještim nepcem turskog kuhara Ozgura kojeg je omađijala Dalmacija. Uživati još možete u Kraljevskom popodnevnom čaju u Hotelu Royal Princess u Dubrovniku, zatim tu je vrijeme čaja u Hotelu Hilton Canopy u Zagrebu te Čaj i wellness u Hotelu Hilton Costabella u Rijeci. Svi termini su u popodnevnim satima u tjednu od 1. do 6. veljače, a više informacija potražite na linku događaja.

Balkans Tea Week Balkans Tea Week (Foto: PR)

U Crnoj Gori, ova jedinstvena ceremonija započet će predstavljanjem selekcije čajeva u trgovinama “Super Voli” koji je i generalni distributer, a nastavit će se u Podgorici, Budvi, Herceg Novom (Porto Novi) i Luštici bay.

Od 2. do 6. veljače ekskluzivni resort “One&Only Portonovi'', priredit će British Afternoon tea, s ukusnim slanim i slatkim specijalitetima koji će biti servirani uz ekskluzivne i rijetke čajeve.

S druge strane, “The Chedi Luštica Bay” će od 2. do 5. veljače biti fokusiran na vaše zdravlje uz “Wellness and tea time program” gdje ćete biti u prilici izabrati različite pakete iz ponude, a sve sa ciljem da jedan dan posvetite sebi uz masažu i čaj u SPA centru ili čak da na sve to dodate i gastronomsko iskustvo.

Kao svojevrsni finiš ovog egzotičnog putovanja, u nedjelju 06. veljače u restoran “Bar 49”, u Podgorici, bit će organizirano sparivanje hrane i čaja uz jelovnik koji se može mjeriti s najboljim svjetskim restoranima. Atrakcija događaja biće japanski ekspert Saeri Kato, koji će u tradicionalnom kimonu, prezentirati ceremoniju posluživanja čaja.

Na događajima će posjetitelji imati priliku probati neke rijetke i neobični vrste organskih čajeva, ručno branih na visokim nadmorskim visinama, iz najboljih regija širom svijeta. Neki od njih, kao Kykeon čaj kompanije Nazani, nisu bili u prodaji preko 2000 godina, od vremena kada su ga stari Grci koristili kako bi nadoknadili izgubljene minerale i vitamine nakon posta.

Balkans Tea Week se Organizira u hotelima i restoranima koji na svojim jelovnicima imaju zastupljene čajeve The Tea Group, poput brandova: Chill Tea Tokyo, Amber Rose tea company, Nazani Tea, Tea people, Fitch Brew gazirani čajevi, Kombucha Mighty brew (kombuha) i Oteas.

“The Tea Group je fokusirana da omogući jedinstveno iskustvo i ceremoniju serviranja čaja na moderan način i u kvalitetnom staklenom posuđu te, kao svojevrsni ambasador ove kulture, želi prenijeti najveći nivo iskustva i kvalitetu samih proizvoda, što ćemo kroz “Balkans tea week” u Hrvatskoj i Crnoj Gori sigurno dijelom postići” zaključili su iz organizacije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju