Bacanje sjekira najsličnije je pikadu, uz razliku što igrači prema meti, umjesto strelica, bacaju - tomahawk sjekire. Postoje mnogobrojne varijacije igre, a u njoj mogu uživati svi, bez obzira na spol i snagu.

Sjekire se, kao razbibriga, bacaju već stoljećima. Prvi su ih počeli bacati Franci, i to već u 5. stoljeću. Zabava je odlično prihvaćena i u nordijskim krajevima, gdje su sjekire popularnost zadržale do današnjih dana, no pravi boom krenuo je s prostora Sjeverne Amerike i Kanade, gdje je bacanje sjekira evoluiralo u moderan sport koji je danas prisutan u više od 50 država svijeta.

Premda finale natjecanja u SAD-u i Kanadi emitiraju velike televizijske kuće, axe throwing je u Europi relativno nova disciplina, a Hrvatska je jedna od prvih europskih zemalja koja je dobila axe throwing arenu po standardima Svjetske Axe Throwing Lige (WATL). Domaći igrači tako će dobiti priliku kvalificirati se na velika međunarodna natjecanja.

"Igra je zarazna, osvojila je Ameriku i Kanadu. I usput preplavila Instagram. Idealna je za prijateljska druženja, team buildinge i rođendane, ali očekujemo i da će se dio igrača ozbiljnije posvetiti usavršavanju i treninzima", istaknuo je Igor Tabak iz Axe Throwing Arene.

Iako tako zvuči, bacanje sjekira nije opasnije od pikada ili kuglanja. Igrači slijede upute iskusnih instruktora koji im prije igre objasne pravila i demonstriraju tehniku sigurnog bacanja. Sjekira se baca prema meti udaljenoj 365 cm, a samo dva igrača mogu istovremeno biti u ogradi uz sinkronizirano bacanje i podizanje sjekira.

Axe Throwing Arena posebnu je pozornost posvetila uređenju interijera, kako u estetskom, tako i u sigurnosnom smislu. Poseban je izazov bio udovoljiti pravilima i specifikacijama koje propisuje WATL. Tako su svi boksovi unutar kojih se bacaju sjekire ograđeni i osigurani, a scene odbijanja sjekira, kakve smo gledali na YouTubeu i Instagramu, ovdje nisu moguće. Radi se zaista o vrlo ugodnom i pomno osmišljenom interijeru, čiji dizajn potpisuje slovenski dizajner i umjetnik Dušan Erjavec.

Axe Throwing Arena otvorena je u paviljonu 35 zagrebačkog Velesajma. Riječ je o dobro poznatoj lokaciji unutar koje se nalaze Karting Arena Zagreb i Escape Room Arena, a iza projekta stoji ista ekipa. Sam prostor prostire se na 200-tinjak kvadrata.

Osim linija s metama, u prostoru Axe Throwing Arene otvoren je i kafić s domaćim i stranim craft pivima te pažljivo osmišljenom ponudom hrane.

Prva soba za razbijanje u Hrvatskoj: "Nakon prvog udarca bejzbolskom palicom oslobodile su se sve frustracije" Smash It - 2 Smash It - 4 Smash It - 3 +7 Smash It - 5
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju