Adrenalin, adrenalin i samo adrenalin najčešće su riječi koje izlaze iz vaših usta. Još ako ktome pridodamo da ste veliki ljubitelj vode i kupanja, rafting je pravi odabir za vas. Pitate se gdje ćete, jer ste se okušali u spustovima na gotovo svim rijekama? Posjetite jednu od najljepših hrvatskih rijeka za rafting – Cetinu, zaputite se do Drine i Tare ili do Bosne na rijeku Vrbas. Odlučite se još dok vas vrijeme služi, a ovo su najbolje opcije do kraja ove ljetne sezone.

Omiš i Cetina, Hrvatska

Istražite Omiš i Cetinu u 3 sata avanturističkog raftinga uz licenciranog skipera. Sve svoje uspomene ponijet ćete sa sobom na fotografijama i videomaterijalu, a za prijevoz do mjesta polaska ne brinite, jer je dovoljno da se pojavite na dogovorenoj lokaciji u Omišu.

Naravno, prije ćete se obavezno popeti do Fortice i Mirabelle, povijesnih tvrđava s kojih se pruža spektakularan pogled na Omiš. Prkosite brzacima i vodopadima uz jedinstvenu ponudu. Jedino što trebate birati jest želite li jutarnji ili popodnevni termin! P.S. dobivate sok i desert za nagradu.

Rijeka Vrbas i kanjon Vrbasa, BiH

Poželite li malo istražiti susjedni teritorij, rijeka Vrbas i kanjon nestrpljivo čekaju pozdraviti vaše čamce. Pazite, spust može trajati čak i do 10 sati, a u brzacima možete uživati bez pauze, naravno, ako vi to želite.

Upijte prirodne ljepote na 22 kilometra dugom spustu, a u slučaju da ne znate gdje ćete se nalaziti, rijeka Vrbas pritok je Save na zapadu Bosne i Hercegovine, dok je kanjon Vrbasa još od 1955. godine zaštićen kao rezervat. Lokacija je idealna za rafting, a kreće se iz mjesta Krupa. 3,2,1, provjerite ponudu i zaveslajmo zajedno!

Tara i Drina, Srbija

Želite nešto ekskluzivno? Usudite se upustiti u trodnevnu avanturu zvanu rafting na Tari i Drini. Prespavajte u drvenim bungalovima u novouređenom kampu Stari Dud. Čim se probudite, dočekat će vas božanstven domaći doručak. Šunka, kajmak i svježa jaja za početak uzbudljivog dana? Može.

Nakon što se slegnu i početni dojmovi i obilan doručak, krenite na rafting rutu dužine 33 kilometra. Upoznajte Drinu i Taru. Ono što ćete naučiti i zaista shvatiti kao istinu jest da je Tara drugi najveći kanjon na svijetu. Tirkizne boje u kombinaciji s različitim varijacijama zelene ostat će vam dugo u sjećanju, stoga trk na mobitel, zovite svoje frendove i iskoristite jedinstvenu priliku.

P.S. samo da ponovimo, sigurnost: prsluk, kaciga, neoprensko odijelo, čizme od neoprena i veslo na raftingu najbolji su vam prijatelji. Čuvajte se i doživite najbolju avanturu ovog ljeta! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju