1. JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Ovaj hotel nekada je bio dom diktatora Nicolaea Ceausescua koji je donedavno vladao Rumunjskom. Ovaj hotel danas ima 400 soba, a tu je i podzemni bunker koji podsjeća na stare dane ove palače.

2. Intercontinental Resort Berchtesgaden
Poznato je kako je Adolf Hitler, najpoznatiji diktator na svijetu, isto uživao u luksuzu. Ova vila izgrađena je u 19. stoljeću u središtu Bavarskih Alpi, a danas je luksuzni resort s čak 138 soba. U blizini se nalazi i "Hitlers Eagle's Nest" kojeg svi turisti mogu nesmetano posjetiti.

3. Staljinova vila
Iako nije impozantna kao ostale koje spominjemo u ovom članku, i Staljinova vila je danas prenamijenjena u hotel. Zanimljivo je to što je u hotelu zadržan originalni namještaj i osobne stvari kao što su šah i stolovi za biljar. Dio hotela je danas muzej.

4. Hotel Vila Bled
Jedna stvar koju većina diktatora ima zajedničku je velika ljubav prema jezerima. Tako je i Josip Broz Tito izgradio vilu tik do Bledskog jezera u susjednoj nam Sloveniji. Danas je ovo luksuzan wellness resort koji je u funkciji turizma od 1980. godine.

5. St. Katharine's
Ova vila smještena je u Parmooru u Engleskoj, a bila je dom Kralju Zogu iz Albanije koji je ovdje doselio sa svojom Kraljicom Geraldinom (rodom iz Mađarske). 1946. godine ova je kuća pretvorena u religijski resort.

6. Grand Hotel a Villa Feltrinelli
Niste valjda pomislitli da ćemo zaboraviti i na odvratnog diktatora iz susjedstva? Benito Mussolini je 1943. godine zaokupirao ovu vilu gdje je sa svojom obitelji živio do kraja Drugog svjetskog rata. Tada je kuća vraćena originalnim vlasnicima.

7. Al-Hillah Presidential Palace
Kao i svi, tako je i Saddam Hussein imao svoje luksuzno carstvo. Njegovo je vjerujemo bilo najsigurnije i najluksuznije od svih koje smo ovdje nabrojali. Ako posjetite ovu kuću, svakako posjetite i drvo datulje koje je ograđeno betonskim zidom, a čije plodove je smio jesti samo pokojni diktator.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju