1. Vratite mjehuriće u pjenušavo vino – ubacite u zlatnu tekućinu nekoliko grožđica i pustite da prirodni šećeri izazovu erupciju pjenušavog zadovoljstva.

2. Spasite kruh od ustajalosti tako što ćete ga spremiti u plastičnu vrećicu s nekoliko kriški jabuke. Ovo voće usporava starenje kruha, peciva i kolača.

3. Jabuka otpušta i plin koji pomaže dozrijevanju nekih vrsta voća. Zbogom zelenim bananama!

4. Spriječite isušivanje sira – pogotovo punomasnih tvrdih trokuta, tako što ćete izložene stranice namazati tankim slojem maslaca ili margarina.


5. Otkinite bananu iz 'grozda' tek kad ju planirate pojesti. Odvajanje zasebnih plodova od cjeline ubrzat će proces truljenja.

6. Mariniranje mesa proces je koji pomaže dodati okus omiljenoj šnicli, ali će vam i pomoći u omekšavaju tvrđih komada. U omekšavanju tvrdog mesa pomoći će vam kiselina iz octa, citrusnog voća, vina, piva, ali i rajčica.

7. Želite li produljiti svježinu svježeg sira ili kiselog vrhnja, okrenite pakiranje naopačke i tako ga pohranite u hladnjaku. Na taj način stvorit ćete mini vakum unutar kojeg će se usporiti širenje bakterija koje su zaslužne za kvarenje namirnica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju