Varivo s grahom i kobasicama jelo je koje se tradicionalno sprema prvoga svibnja, odnosno na Međunarodni praznik rada. Grah je prezdrava namirnica koja snižava kolesterol i šećer u krvi pa ga je dobro konzumirati češće. Ako vam je dosadio ovaj gastronomski pristup jelu, a ne želite se odreći osnovne namirnice, nudimo vam nekoliko uzbudljivih varijanta.

Naučite pripremati meksičko nacionalno jelo Chilli con carne, odnosno čili grah s mljevenom junetinom koja će oduševiti vaša nepca. Riječ je o receptu koji sadrži feferone u svježem i sušenom obliku, te se preporučuje osobama koje uživaju u začinjenijim namirnicama.

Na raspolaganju vam je i makedonski recept za gravče na tavče koji uključuje pripremu zapečenog graha sa sušenim svinjskim rebrima i ljutom paprikom, a koji otkriva zašto je ovo jelo toliko popularno u zemlji u kojoj vječno sunce sja.

Ako niste ljubitelji mesa, ne očajavajte. Grah možete sljubiti s pirjanim lukom, mrkvom i paprenim začinima te napraviti prefin veganski burger uz kojeg će odgovarati pečeni krumpiri te osvježavajuća sezonska salata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju