Volite putovati? Čini se kako danas postoje trikovi za apsolutno sve, pa smo tako i mi izvukli trikove koji će vam pomoći na putovanjima!

Trik broj 1 – Putujte jednom zemljom

Kad idete na neko duže putovanje, radije izaberite jednu zemlju i obilazite je, nego da za to vrijeme obiđete više zemalja. Ovako ćete uštedjeti novce na potencijalno skupim avionskim kartama, a imat ćete kudikamo više slobode pri odabiru kvalitetnog smještaj.

Trik broj 2 – ostavite vodič kod kuće

Zašto ga uopće vuči sa sobom kad se možete u bilo kojoj zemlji sprijateljiti s lokalcima i u njima naći najbolje vodiče? Uostalom, ovo je dobar način i za vježbanje jezika kojeg znate, ali ga baš i ne koristite.

Trik broj 3 – pakirajte manje stvari

Iskreno, zar trebate toliko toga koliko vučete sa sobom i stavljate u kofer? Naravno da ne, stoga budite praktični i dobar dio toga ostavite kod kuće.

Trik broj 4 – za vrijeme leta budite vegetarijanac

Izabravši vegetarijansku prehranu za vrijeme leta, sigurno je da ćete dobiti svježiju i zdraviju hranu. Ovo vam čak može pomoći i da lakše prebrodite jet – lag.

Trik broj 5 – pazite kako pretražujete avio karte

Zrakoplovne kompanije koriste cookieje kako bi pratili vaše navike dok surfate na njihovoj stranici, pa se može dogoditi da vam povećaju cijenu karata. Stoga surfajte anonimno, koristeći neku drugu internetsku vezu.



Trik broj 6 – ponesite majicu s kapuljačom

Ovaj odjevni predmet više je nego zgodan i vrlo praktičan. Uvijek ga možete obući ako vam je hladno, ali kad ga smotate dođe dobro kao zamjena za jastuk.

Trik broj 7 – jedite poput lokalaca

Ne samo da ćete na ovaj način izbječi visoke cijene za turiste, već ćete dobiti bolju hranu i autentično kulinarsko iskustvo.

Trik broj 8 – koristite lokalnu SIM karticu


Dobro, ovo za Europu gotovo više i ne vrijedi jer su cijene roaminga postale povoljnije, a uskoro se i ukidaju. Ipak, za svijet itekako vrijedi, tako da kad vas put nanese, primjerice u Indiju ili Kinu, kupite lokalnu SIM karticu.

Trik broj 9 – letite utorkom ili srijedom

Nedavno vam je ovo već preporučila i naša blogerica Nika Bogdanić. Naime, istraživanja su pokazala kako su karte za letove u ova dva dana najjeftinije.

Trik broj 10 – izvažite svoju prtljagu

Noćna mora je kada vam službenik u zračnoj luci kaže kako vam je prtljaga preteška. Low cost kompanije uživaju u ovome, jer itekako skupo naplaćuju težinu veću od dopuštene. Stoga, prije putovanja, kofer na vagu.

Trik broj 11 – ponesite praznu bocu

Nemojte bez veze trošiti novce na skupe vode po aerodromima kad jednostavno možete zapakirati praznu bocu vode i po potrebi je napuniti vodom.

Trik broj 12 – lomljivo

Ako se na vašoj prtljazi nalazi oznaka 'fragile' veće su šanse da će ljudi biti pažljiviji u rukovanju njome i da se neće izgubiti. Stoga, stavite taj natpis i riješite se brige da će neko olako bacati vaš kofer.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju