1. Ako vam je upao komadić ljuske u sirova jaja, namočite prste vodom, pa posegnite u zdjelu. Mokri prsti olakšat će vam da odvojite otpad od jestivih jaja.

2. Produljite rok trajanja domaćeg temeljca smrzavanjem u posudi za kockice leda. I onda ga fino upotrebljavajte po potrebi. U posudici za led možete zalediti i druge namirnice: ostatke crne kave za koktele, paste od začinskog bilja i rajčice, ostatke od umaka i slične kombinacije.

3. U mikrovalnoj pećnici ne morate samo podgrijavati industrijski napravljena jela – već i skuhati zdrave namirnice. Za kuhanje narezanog krumpira na štednjaku, primjerice, trebat će vam 15 do 20 minuta, a u mikrovalki 6 - 8 minuta.


4. Upotrijebite metalne modlice za kekse kako biste napravili kreativan doručak: položite ih tavu, pa ih napunite smjesom za palačinke, jajima ili nekim drugim namirnicama koje želite ispržiti za obrok. Na ovaj ćete način dobiti kreativne oblike koje će djeca više voljeti jesti.

5. Vodu za kuhanje ugrijte u kuhalu i tako skratite vrijeme potrebno za kuhanje tjestenine, kus-kusa i sličnih namirnica.

6. Nakon što potrošite kečap, bocu dobro operite, i koristite kao pomagalo za pečenje palačinki. Oblik boce olakšat će izlijevanje smjese za palačinke na tavu, i dati vam mogućnost da kreirate zanimljive oblike na podlozi za pečenje, poput, primjerice, članova grupe The Beatles!

7. Konac za zube odličan je alat za rezanje delikatnih namirnica – možete ga upotrijebiti za meke vrste sireva, nježne rolade i torte.


8. Umjesto batom, meso 'izravnajte' razvijačem za tijesto. Položite komad mesa između dvije prozirne folije pa razvucite na odgovarajuću debljinu.

9. Vruće ulje neophodno je za pripremu dosta jela: testirajte jeste li postigli odgovarajuću temperaturu tako što ćete u ulje uroniti komadić kruha.

10. Povrće će zadržati lijepu zelenu boju ako plodove poput brokule, špinata ili mahuna neposredno nakon kuhanja ili blanširanja - stavite na led!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju