Nagrađivani milanski studio Peter Pichler Architecture svojim je konceptom samoodrživih kuća na drveću najprije oduševio Europu u talijanskim Dolomitima i Austriji te ga je zatim nastavio razvijati i u SAD-u, u West Virginiji.

Arhitekt Peter Pichler i njegova partnerica te supruga, Silvana Ordinas, svojim "hotelskim sobama" na drveću zalažu se za drukčiju budućnost turizma, koja se temelji na skladnom odnosu čovjeka s prirodom, a samoodrživa arhitektura integrirana u okoliš pri tome može samo pomoći. 

Forma kućica koje slijede izgled okoliša, lokalni materijali i savršeno stapanje s prirodom nije slučajno. Ideja studija je prenijeti poruku kako trebamo usporiti i založiti se za novi oblik turizma, kojem je cilj zastati, uživati i osjetiti prostor, a ne mahnito nizati nove destinacije samo zato da vidimo što više u što kraćem roku te pomoći u očuvanju prirode. 

Minimalizam interijera i obilje sunčeve svjetlosti koja se probija kroz velike staklene površine prvo su što možete primijetiti na kućicama koje djeluju gotovo nestvarno. Gosti će imati na raspolaganju 36 do 55 četvornih metara za sebe, dok će prošireni dio uključivati prostor za konferencije i razna obrazovna il zabavna događanja.

Kružne stepenice povezuju dvije etaže, vijugajući od prostora za odmor, čitanje ili uživanja u pogledu na krošnje do spavaće sobe s malom kupaonicom.Najudobnije mjesto zasigurno je udobni i prostrani krevet u kojem se gosti bude s prirodom i mogu nesmetano uživati u spektakularnom pogledu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju