• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Renesansa u Bicku: Roštilj poput umjetničkog djela!

U subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna 2015., održala se velika roštiljada ukusnog imena „Igre gladi by Bicko“. Veliku čast da bude predsjednik žirija nikako nije mogao odbiti suradnik vašeg omiljenog portala, pa pogledajte i pročitajte kako je natjecanje izgledalo iz prve ruke!

Domagoj Jakopović Ribafish 17.09.2015 09:26 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend Kažun - 14 Kuće bez arhitekta Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?


Povodom drugog rođendana sve poznatijeg restorana BICKO, na Karlovačkoj cesti 24, vlasnica Sandra Evačić s prijateljima je organizirala jedno od najboljih natjecanja u roštilju u Hrvatskoj sa čak 10 izvrsnih ekipa. Bilo je tu vrsnih profesionalaca i potpunih amatera, no svima je bilo zajedničko to da su iskreni ljubitelji dobrog roštilja i ugodnog druženja. Program roštiljade i natjecanja posjetitelja duhovito i veselo je vodio neumoran i neuništiv Davor Dretar Drele, a sam natjecateljski dio je bio osmišljen na sljedeći način:



U subotu, nakon kušanja 10 potpuno različitih roštilja natjecateljskih ekipa - Večernje škole, O’Hara teama, Fio Show teama, Šušković teama, Xenininih ratnica, Press BBQ teama, Kud Vinko Pintarić teama, Sto tona teama, Gazda i HR2 teama – odluku o 5 finalista donijela je stručna komisija u čijem su sastavu bili MasterChefovi Časlav Matijević i Robert Slogar, Domagoj Jakopović Ribafish - pivski sommelier i samoprozvani ćevapolog, Vana Babić – novinarka Dobre hrane te Nada Vejić - vlasnica poznate zagrebačke pečenjarnice Kraljice.

Iako sam dosta često član svakojakih žirija, testiranja i općenito svugdje gdje se dobro jede, nikad nisam vidio tako složan i zabavan žiri. To se jelo, pijuckalo, komentiralo, rezalo, kudilo, i ono najbitnije – na kraju usaglasilo i složilo oko svega. Ocjenjivali smo umjetnički dojam, odnosno impresije onoga što smo vidjeli na pladnju, a kako nismo znali čije je meso, tako nije ni bilo protekcije. Na rasporedu polufinala su bila tri jela s roštilja: pileći batak sa zabatkom, lungić i gurmanska pljeskavica. Pazili smo da meso nije sirovo, pregoreno, sasušeno, kao i da nema nekih nuspojava – kao kad ti padne ćevap u pepeo... Druga ocjena se odnosila na okus. Čovjek bi pomislio da se tu nema bog zna što ocjenjivati, ali razlike su bile ogromne – od totalno neslanih komada, do onih paniranih Vegetom, ili okupanih u barutnom čiliju. Najhrabriji roštilj, pun orijentalnih čudesa, od kurkuma, curryja, origana i još sto čuda od kojih se uopće nije osjetilo meso (nazvali smo ga od milja – u krevetu s Libanoncem) – ispao je u prvom krugu, kao i preslani, preljuti i oko kosti sirovi primjerci, pa smo do dugo u noć slavili pet finalista koji su se na istome mjestu trebali pojaviti dan kasnije.



I tako su se finalisti, ekipe Večernje škole, O’Hara teama, Xenininih ratnica, Sto tona teama i Gazdi našli pred svojim roštiljima i novim izazovima ponovno u nedjelju. Kuhari Bicka su im za danas pripremili smjesu za ćevape, lungić za punjenje i komad ramsteka. Uslijedili su sati pacanja, lickanja, pripreme i pečenja, a nakon ocjenjivanja, u kojem su doista presudile sitnice, pobjedila je ekipa koja nije osvojila prezentacijom i estetikom, ali je za mrvičak bila bolja okusom. Ipak smo bili žiri Igara gladi, a ne gladnih očiju, iako, reducirano pivo od 14% alkohola, tempura od ćevapa i ramstek na kruški - to ćemo dugo sanjati...

Predali smo papire organizatorici natjecanja i saznali da su prve pobjednice Igara gladi – dame, odnosno ekipa Xenine ratnice, predvođene Stankom Miljković, članicom popularne Udruge Žene i vino - WOW (Women on wine) koja promovira upravo kulturu stola i umjereno uživanje u vinu. Xenine ratnice su, kako je lijepo rekao Drele, skupile sva iskustva svojih mama, baka, prabaka i svih tradicionalnih priprema mesa i napravile ga - jednostavno, a istodobno fino, sočno, ukusno i - prema ocjenama pet članova žirija, bolje od svih drugih. Drugo mjesto i pehar za umjetnički dojam (njihov je pladanj bio gorespomenuti Mister estetike) je osvojio O'Hara team, u kojem su bile velike zvijezde zagrebačkih restorana – Priska Thuring (Dubravkin put), Marin Vajdić (O'Hara), Grigorio Mannuci (Sherry's) i Martin Karabajić (Maximillian), dok je bronca otišla legendarnoj Večernjoj školi...



Konačni poredak Prvih Igara gladi by Bicko je sljedeći: 1. Xenine ratnice; 2. O'Hara team; 3. Večernja škola, 4. Gazde i 5. 100 tona team. U poklon paketima za prva tri mjesta, nalazio se i bon za kupnju veće količine mesa Mesnice Navračić (Utrine i Velika Gorica), koji je predstavnik O'Hara tima Marin Vanjak darovao u humanitarne svrhe, što se izvrsno spojilo s početnom idejom organizatora, restorana Bicko, da sve neiskorišteno meso daruju Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu - a to je odmah i učinjeno.
Osim natjecanja u roštiljanju, Bicko je organizirao Igre gladi za dame i gospodu, u kojima su natjecateljice i natjecatelji morali pojesti određenu (poveliku) kobasicu odnosno gurmansku pljeskavicu, a svi sudionici su nagrađeni prigodnim poklon-paketima. Slušati Dreleta dok to komentira – neprocjenjivo!



Nakon uspješnog prvoga predstavljanja Igara gladi i proslave 2. rođendana, pozvani ste i na 3. rođendan restorana Bicko, na istom mjestu, istoga datuma sljedeće godine. Dotada, pratite Bickove Facebok i web stranice, jer vam pripremaju zanimljive tematske gurmanske večeri, a za MARTINJE i veliko „Kolinje kod Bicka“.

  • #gdje sjesti
  • #bicko
  • #Restoran
  • #Natjecanje
  • #Igre gladi
  • #rostilj
  • #Ribafish
  • #meso
  • #ćevap
  • #pljeskavica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Titusov tunel: Remek-djelo koje je građeno golim rukama prije 2000 godina
Biser Mediterana
Titusov tunel: Remek-djelo koje je građeno golim rukama prije 2000 godina
Industrijski dimnjak s građevinskom dozvolom? Ima i toga, pogledajte što na njemu planiraju napraviti
Zanimljiv koncept
Industrijski dimnjak s građevinskom dozvolom? Žele sagraditi modernu dvokatnicu 18 metara iznad tla
Bespilotni borbeni brod BlackSea Technologies MASC
MASC
Ovo nije katamaran već bespilotni ratni brod, a osmišljen je za američku mornaricu
Kuhalo Agari koje kuha uz pomoć AI-a
Ne morate znati kuhati
Hit s Kickstartera: Kuhalo koje "samo" priprema hranu kao iz najboljih restorana
Mesne okruglice s pekmezom od grožđa recept
Neobična kombinacija
Mesne okruglice za "hrabre" i lijene: Za ovaj recept treba vam samo 3 sastojka
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Jednostavno
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Sloveniji lavina zatrpala trojicu hrvatskih planinara?
lavina u sloveniji
FOTO Objavljeno od kuda su hrvatski planinari koje je zatrpala lavina: "Spuštali su se s Triglava, a onda se njih troje odlučilo popeti na Tosc"
Stipe Božić otkrio odakle su planinari stradali u Sloveniji
Nesreća u Alpama
Stipe Božić otkrio odakle su stradali planinari: "Na planini ima oko 25 centimetara snijega"
Prometna nesreća Petrijevci kod Osijeka: jedna poginula, očevid na državnoj cesti D34
OČEVID U TIJEKU
Užas kod Osijeka: Kroz granje uočili slupano vozilo, u njemu pronađeno tijelo
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Baretove pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Maja Šuput u drugoj epizodi showa ''Supertalent''
idemo udarno!
Zebra kostim Maje Šuput sve je iznenadio: ''Kad se spustila u studio...''
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Oprez!
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Što je to?
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Nevjerojatno otkriće
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
sport
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na Roberta Lewandowskog
Tragičar
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na legendu: "Šaljite ga u Saudijsku Arabiju"
Lokomotiva šokirala Dinamo u Maksimiru: Drugi poraz Modrih u prvenstvu
Veliko iznenađenje
Lokomotiva šokirala Dinamo u Maksimiru: Drugi poraz Modrih u prvenstvu
Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio ogroman promašaj američkog Hrvata
Kakva prilika!
VIDEO Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio promašaj američkog Hrvata
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Roko Kolarić
PRAVI FRAJER
Tek ćemo čuti za Roka! Nakon ovog nastupa broj obožavatelja definitivno će porasti!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Papi Bucket
KOKOŠI
Ovaj cover Majine pjesme morate čuti! Ostali smo bez riječi!
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
Predvidite kašnjenja
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
lifestyle
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
sve
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Slika nije dostupna

'Igre gladi' uskoro u Zagrebu: Najbolja roštiljada na kraju grada!

Restoran Bicko koji se nalazi na granici zagrebačkih kvartova Remetinec i Blato, organizira veliki dvodnevni festival roštilja pod nazivom - Igre gladi. Da na ovim igrama nitko neće ostati gladan, nego dapače sit kao rijetko kada prije, garantiraju velika i jaka prijavljena imena natjecatelja, kao i popis igara za posjetitelje. Gladni ste mesa? Vidimo se 12. i 13. rujna u Bicku!

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    U potrazi za najboljim roštiljem Zagreba: Tvornica Pljeskavica Kosta

  • Slika nije dostupna Aktualno

    'Igre gladi' uskoro u Zagrebu: Najbolja roštiljada na kraju grada!

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close