Toranj Ambuluwawa popularna je turistička atrakcija u predgrađu Gampole u Šri Lanki. Smješten je na istoimenom planinskom vrhu koji se izdiže na 1087 metara, a s kojeg se pruža spektakularan i nesmetan pogled na okolicu od 360 stupnjeva.

Popularnosti ovoga tornja pridonio je pogled na čarobnu prirodu, ali i konstrukcija samog tornja visokog 48 metara do čijeg se vrha stiže uspinjući po uskom spiralnom stepeništu s vanjske strane građevine. Što se penjete više, to stepenište postaje sve uže i uže. Baš zato se ne preporučuje onima koji imaju strah od visina.

I ne, nećete dobiti nikakva zaštitna uža za penjanje. Oni koji su se uspeli na Ambulawawu tvrde da to nije niti potrebno. Konstrukcija je stabilna, problem vam mogu predstavljati tek grupe turista koji će vam "disati za vratom" u želji da što prije dođu do vrha i snime savršenu fotografiju za društvene mreže.

Želite li u miru i tišini uživati bez prevelikih gužva i buke, dođite na toranj u rano jutro kada ima najmanje posjetitelja. Toranj je otvoren svakog dana od 8.30 do 18 sati, a cijena ulaznice stoji tek oko 10 kuna.

Slika nije dostupna Putovanja Vražji toranj: Nacionalni spomenik koji planinari obožavaju

Ambuluwawa je izgrađena kao kompleks bioraznolikosti koji predstavlja dom za brojne biljne vrste. Ovdje ćete naći i multireligijski centar s budističkim i hinduističkim hramom, crkvom i džamijom gdje se dolaze moliti sljedbenici svih vjera koje se prakticiraju u Šri Lanki.

100 metara visoki drveni toranj s kojega možete vidjeti "pola" Austrije i Slovenije Pyramidenkogel - 1 Pyramidenkogel - 2 Pyramidenkogel - 3 +2 Pyramidenkogel - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju