Zaštitni znak austrijske pokrajine Koruške vidikovac je na planini Pyramidenkogel, koji se nalazi tik uz slovensku granicu. Iako za obići ovaj kraj i popeti se na vidikovac svako godišnje doba pruža posebno iskustvo, najbolje je ipak adventsko vrijeme.

Pyramidenkogel - 3 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Drveni toranj na Pyramidenkogelu visok je 100 metara. Kada se popnete na njega naći ćete se na više od 900 metara nadmorske visine i imati jedinstveni pogled na zimski "jezerski" okoliš pokrajine Koruške.

A u podnožju tornja svjetlucat će se adventski sajam na kojem lokalni obrtnici izlažu i prodaju svoje rukotvorine, božićni ugođaj širit će i posebne glazbene skupine. Kada se spustite uživat ćete u pogledu na toranj koji poprima čaroban izgled u vrijeme Adventa.

Toranj je otvoren tijekom adventskih vikenda od 11 do 19 sati te u petak, 8. prosinca u isto vrijeme. Poseban program organiziran je za djecu od 16 do 18 sati.

Cijena ulaza za odrasle je 21,90 eura, za djecu iznad 6 godina 10,90, a za djecu do 6 godina je besplatno. Ako idete u grupi većoj od 20 ljudi, popust je osjetan, pa tako ući možete već za 9 eura.

Klagenfurt (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Do Pyramidenkogela možete doći autobusom i brodom iz Klagenfurta, a naše turističke agencije imaju ponude za oba mjesta u jednodnevnim adventskim izletima.