Zaštitni znak austrijske pokrajine Koruške vidikovac je na planini Pyramidenkogel, koji se nalazi tik uz slovensku granicu. Iako za obići ovaj kraj i popeti se na vidikovac svako godišnje doba pruža posebno iskustvo, najbolje je ipak adventsko vrijeme.

Drveni toranj na Pyramidenkogelu visok je 100 metara. Kada se popnete na njega naći ćete se na više od 900 metara nadmorske visine i imati jedinstveni pogled na zimski "jezerski" okoliš pokrajine Koruške.

A u podnožju tornja svjetlucat će se adventski sajam na kojem lokalni obrtnici izlažu i prodaju svoje rukotvorine, božićni ugođaj širit će i posebne glazbene skupine. Kada se spustite uživat ćete u pogledu na toranj koji poprima čaroban izgled u vrijeme Adventa.

Toranj je otvoren tijekom adventskih vikenda od 11 do 19 sati te u petak, 8. prosinca u isto vrijeme. Poseban program organiziran je za djecu od 16 do 18 sati.

Cijena ulaza za odrasle je 21,90 eura, za djecu iznad 6 godina 10,90, a za djecu do 6 godina je besplatno. Ako idete u grupi većoj od 20 ljudi, popust je osjetan, pa tako ući možete već za 9 eura.

Do Pyramidenkogela možete doći autobusom i brodom iz Klagenfurta, a naše turističke agencije imaju ponude za oba mjesta u jednodnevnim adventskim izletima.

Titov tajni bunker u kojem biste mogli preživjeti nuklearnu apokalipsu Bunker - 5 Bunker - 4 Bunker - 3 +1 Bunker - 2