"A gdje je Poloj?" pitala je nekolicina čitatelja na Facebooku nakon što smo objavili tekst 5 rijeka Lijepe Naše u kojima se Hrvati vole kupati tijekom ljeta.

"Nije li Poloj najljepša riječna plaža u Hrvatskoj?" uporno su inzistirali neki te se pitali zašto baš ovaj brodski biser nije uvršen u tekst.

Sportsko-rekreacijski Centar Poloj uistinu je legendarno mjesto u Slavonskom Brodu uz rijeku Savu, gdje su proplivale mnoge generacije te na kojoj se traži osvježenje u ljetnim mjesecima, a pogotovo kad se živa popne u termometru iznad 30 Celzijevih stupnjeva.
Služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije provjerava kvalitetu vode na omiljenom brodskom kupalištu, a na temelju provedenih mjerenja ona je i ove godine ocijenjena kao izvrsna.

Je li Poloj u Slavonskom Brodu najljepša riječna plaža u Hrvatskoj?

  • Da, najljepša je
  • Ne, ima ljepših riječnih plaža u Hrvatskoj

glasova:



Osim kupališta i plaže s igralištem za odbojku na pijesku i mali nogomet, Poloj obuhvaća i izletište u čijem se sklopu može naći uređen prostor za roštiljanje. Do njega vode biciklistička i pješačka staza, a čest je odabir i za motorističke susrete.

U lipnju ove godine tu je održan i Poloj Open Air festival koji je posvećen elektroničkoj glazbi.

Kako izgleda dan na Poloju, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju