Osvježenje od ljetnih vrućina možete potražiti i na kopnu, točnije u rijekama. Izdvojili smo 5 kupališta na hrvatskim rijekama koje su među najpopularnijima u Lijepoj Našoj.

Foginovo kupalište na Korani u Karlovcu
Kada su Karlovčani u pitanju, osvježenje je moguće naći na brojnim mjestima u ovom gradu na četiri rijeke. Dobar dio odlazi na Koranu, odnosno na Foginovo kupalište koje ima mnoštvo sadržaja poput skakaonice, aqua parka, ograđenog dijela za igranje vaterpola, ali i dječje igralište s plastičnim zoološkim vrtom za najmlađe. Dakako, ne treba zaboraviti ni popularni beach bar Srće koje nudi (bez)alkoholne napitke za sve generacije.

Kopika na Dravi u Osijeku
Osječka Copacabana pravi je spas od vrućina za Osječane u ljetnim mjesecima. Osim osvježenja u toploj rijeci vodi uz desnu obalu Drave, u neposrednoj se blizini nalaze četiri otvorena bazena s raznim organiziranim sadržajima poput aqua aerobica ili spuštanja zabavnim toboganom. Djeca mogu sudjelovati u brojnim radionicama, a tu se igra i minigolf, kugla se i uživa u drugim aktivnostima. Kupalište radi svakim radnim danom od 10 do 20 sati, a vikendom se otvara sat vremena ranije.

Zibel na Kupi u Sisku
Zibel na Kupi jedno je od najuređenijih kupališta u Hrvatskoj i među omiljenim odredištima Siščana u ljetnim mjesecima. Zbog niske razine vode idealno je za brčkanje i druženje s prijateljima. Tu možete zaigrati stolni tenis, košarku, nogomet i odbojku na pijesku. Možete popiti piće u beach baru te ispeći meso ili ribu u roštilj-parku. Kupalište radi svakog dana od 12 do 21 sata.

Mrežnica Mrežnica (Foto: Getty Images)  

Otok Ljubavi na Mrežnici kod Duge Rese
Otok Ljubavi u mjestu Belavići kod Duge Rese prava je destinacija za ljubitelje netaknute prirode. Za razliku od drugih spomenutih kupališta, ovdje ne vladaju (pre)velike gužve, a priroda je uistinu neponovljiva. Tu možete uživati u najljepšem licu Mrežnice s brojnim slapićima, sedrima te malim riječnim otocima, kao i u jeftinoj ugostiteljskoj ponudi.

Rijeka Una kod Hrvatske Kostajnice
Manje razvikano, ali svakako popularno jest kupanje na rijeci Uni kod Kuljana, blizu Hrvatske Kostajnice. Lokalno stanovništvo tvrdi da se najbolje mjesto za osvježenje nalazi kod starog mlina. Ovdje je dno pjeskovito, a u blizini se nalaze drvene klupe idealne za piknik i roštiljanje. U ljetnim mjesecima vodostaj je Une nizak te je česta destinacija za ribiče u potrazi za krupnom bijelom ribom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju