"Autorica kuharica Marcella Hazan promijenila je način na koji Amerikanci pripremaju talijanske recepte, a umak od rajčica jedno je od njezinih najjednostavnijih jela", pohvalio je The New York Times jelo koje su tisuće ljudi ocijenile čistom peticom.

Umak je gotovo nevjerojatno jednostavan, a lako ga mogu napraviti i oni koji imaju dvije lijeve u kuhinji. Trik je u maslacu s kojim ne treba štedjeti, kao i kvalitetnim rajčicama iz limenke. Imate li domaće spremljene na polici, još bolje!

Umak je odličan s tjesteninom, njokima ili rižom, a na količinu u receptu možete skuhati 500 g tjestenine. Prema želji tjesteninu pospite peršinom i parmezanom.

Sastojci za umak od rajčice: 

  • 800 g pelata
  • 75 g maslaca
  • 1 glavica luka

Priprema umaka od rajčice:

  1. Glavicu luka ogulite i prepolovite. U lonac dodajte rajčice, maslac narezan na manje komade i polovice luka u loncu. Dodajte prstohvat-dva soli.
  2. Kuhajte nepoklopljeno na laganoj vatri na oko 45 minuta. Povremeno promiješajte, zgnječite žlicom sve veće komade rajčice. Dodajte soli po potrebi.
  3. Skuhajte tjesteninu ili pripremite prilog prema želji i izvadite luk. Prelijte umak preko tjestenine i poslužite.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju