U utorak ujutro u 9 sati počinje sezona skijanja za građane na Sljemenu otvaranjem Crvenog spusta, najavio je rukovoditelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak u ponedjeljak u Gradskoj upravi.
'Crveni spust je spreman', istaknuo je Žiljak dodavši kako za sada otvaraju samo to skijalište, jer im za otvaranje ostalih skijaških spustova nedostaje vode.

'Fali nam vode, evo jezero je prazno i zahvaljujući Hrvatskom skijaškom savezu koji nam je par stotina kamiona vode dopremio iz Zagorja, uspjeli smo Crveni spust u potpunosti završiti. Mislim da će građani Zagreba, zbog kojih prije svega radimo skijanje, biti zadovoljni sutra', poručio je Žiljak. Rekao je kako je priprema staze za rekreativno skijanje građana puno zahtjevnija od pripreme staze za Svjetski kup zbog toga što je staza duža, šira i sigurnosne mjere moraju biti puno veće jer građani ipak slabije skijaju od natjecatelja.

Žiljak je najavio da će na Sljemenu biti i noćnog skijanja.

Rekao je da će više informacija reći zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će danas popodne u 14 sati obići sljemensko skijalište kako bi izvršio zadnju kontrolu uoči otvaranja skijaške sezone.

Žiljak je s novinarima razgovarao nakon sastanka u Gradskoj upravi gdje je gradonačelnik Bandić primio gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i glavnog tajnika Gradske uprave Elvira Hadžiahmetovića. Na sastanku se razgovaralo o iskustvima vezanim za organizaciju Snježne kraljice zbog održavanja Europskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF, koji će sarajevska gradska uprava organizirati 2019.
Na upit novinara jesu li pogriješili u odluci da se ovogodišnja Snježna kraljica ne održi zbog nedostatka snijega s obzirom da je snijeg ipak pao i temperature se spustile, Žiljak je istaknuo kako je očito da su pogriješili.

FIS je 28. prosinca 2015. odlučio da se 5. i 6. siječnja na Sljemenu neće voziti ženska i muška utrka, pa je Snježna kraljica drugi put u povijesti otkazana zbog nedostatka snijega.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju