Brazilski velegrad, Sao Paulo, broji nešto više od dvanaest milijuna stanovnika, što će reći da u grad stanu gotovo „tri Hrvatske“. Grad je to nebodera, velikih zgrada, ali i dalje, sirotinjskih četvrti, a uskoro će u „betonskoj“ džungli Sao Paula niknuti jedan zbilja poseban hotel...

Hotel, visok devedeset metara, „narasti“ će usred grada, a njegova specifičnost je ta što će u potpunosti biti prekriven biljkama i zelenilom! Na njemu rade arhitekti iz poznatog biroa Jeana Nouvela, a na ovaj način pokušavaju oživiti i urediti četvrt Cidade Matarazzo.
Kad bude dovršen, hotel će imati 15 luksuznih soba, dva restorana, tri bazena i još nekoliko stvari od kojih doslovno „boli glava“. O njegovom luksuzu dovoljno svjedoči činjenica da će imati šest zvjezdica, a kao što smo već rekli, prekrivat će ga lokalno bilje i cvijeće. S obzirom na ugledni arhitektonski biro koji se bavi projektiranjem ovog hotela, nema straha da neće sve ispasti kako treba.

Otvorenje hotela planirano je za 2019. godinu, a jedina loša vijest je ta da ćete sobu ovdje moći priuštiti samo ukoliko vam je džep jako, jako dubok.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju