Već smo odavno upoznati s činjenicom kako Dubai koristi slavno olimpijsko geslo "Brže više, jače“. Naime, sve što se ovdje gradi mora biti veće i luksuznije nego drugdje, a najnoviji je primjer za to izgradnja najvećeg panoramskog kotača na svijetu, koji će po završetku biti znatno veći od onog u Londonu!

Kotač, koji je već neko vrijeme u izradi, po završetku će biti visok impresivna 204 metra. Tom visinom neće samo nadmašiti slavni London Eye (135 metara), već i kotač High Roller u Las Vegasu, koji doseže velikih 167 metara. Ne zaboravimo, panoramski kotač veći od onog u Vegasu planira se i u New Yorku, ali, naravno, bit će manji od kotača u Dubaiju.

Završetak projekta očekuje se dogodine, a kad krene s radom u panorami Dubaija istovremeno će moći uživati 1400 putnika smještenih u 48 "kapsula“. Pritom ne moraju brinuti za udobnost, s obzirom na to da će kapsule za čiju je izradu zadužena tvrtka Hyundai biti klimatizirane i imati moderne klupe te drvene podove.Za izgradnju novog čuda u prebogatom gradu utrošit će se nevjerojatnih 9 tisuća tona čelika, što je, usporedbe radi, više od težine slavnog Eiffelovog tornja. Recimo još samo da toliko ukupno teži 8 aviona Airbus A380s.

U središtu kotača predviđen je ogromni LED ekran na kojem će se neprestano vrtjeti reklame, a pretpostavlja se kako će oglašavanje stajati basnoslovnu svotu novca.

Inače, da pokažemo kako nije sve savršeno ni u Dubaiju, recimo kako ovaj projekt kasni, jer je otvaranje bilo predviđeno za 2015. godinu. I bogati griješe, zar ne?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju