Urbana tehnološka četvrt – Urban Tech District – trebao bi biti najveći tehnološki park na svijetu s nultim neto ugljičnim otiskom. Prostirat će se na 140 tisuća četvornih metara (kao 20 nogometnih igrališta) prostora u četvrti Al Jaddaf u Dubaiju, a trebao bi otvoriti novih 4000 radnih mjesta u zelenoj tehnologiji.

Urban Tech District bit će svojevrsni živi laboratorij u kojem će se spajati inovacija i poduzetništvo s urbanom tehnologijom kako bi uključene strane polučile najbolje moguće rezultate – kako u svojem poslovanju, ali tako i za planet.

Pod istim krovom naći će se različiti uredi, objekti za poslovnu obuku, istraživanje i seminare, kao i konferencijske dvorane. Urbana tehnološka četvrt bit će i dom Instituta za urbanu tehnologiju koja će poticati stvaranje nove generacije vođa na ovom području.

Ovo će mjesto pružiti i priliku za ulaganje inovatorima koji se bave nekim od najizazovnijih pitanja vezanima uz održive i pametne gradove.

Već je neko vrijeme poznato da rastuća populacija, urbanizacija i utjecaj klimatskih promjena na planet povećavaju potrebu za otpornijim pametnim gradovima.

"Stvaranje održivih gradova više nije izbor, ono je postalo nužnost," priznao je i Baharash Bagherian, izvršni direktor arhitektonske tvrtke URB iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji stoje iza koncepta ove urbane tehnološke četvrti, ali i pametnog grada XZero.

"Baš zato otvara se sve veća potreba za osobamna s iskustvom u planiranju održivih zajednica," dodali su u tvrtki URB.

Dom za 100 tisuća stanovnika: Pametni grad u kojem vam automobil nije potreban Koncept pametnog grada XZERO tvrtke URB - 2 Koncept pametnog grada XZERO tvrtke URB - 3 Koncept pametnog grada XZERO tvrtke URB - 1 +0 Koncept pametnog grada XZERO tvrtke URB - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju